Naar overzicht

Koningin Máxima opent ‘The Future of Fashion is Now’ in Shanghai

Koningin Máxima opent ‘The Future of Fashion is Now’ in Shanghai
16 okt 2015
16 okt 2015
Koningin Máxima opent ‘The Future of Fashion is Now’ in Shanghai

Tijdens het officiële staatsbezoek aan China opent Hare Majesteit Koningin Máxima op 28 oktober de succesvolle tentoonstelling ‘The Future of Fashion is Now’ in Shanghai.

De tentoonstelling, die in het najaar van 2014 in Museum Boijmans Van Beuningen te zien was, presenteert de mode van de toekomst, zoals de jongste generatie modeontwerpers haar ziet. Er zijn ruim 25 jonge modetalenten van over de hele wereld uitgenodigd om werk te leveren, waaronder acht ontwerpers uit China en vijf uit Azië. Daarnaast zijn ontwerpente zien van gerespecteerde Nederlandse vernieuwers als Viktor&Rolf, Iris van Herpen en Pauline van Dongen.

De tentoonstelling is een initiatief van schrijver, mecenas en kunstactivist Han Nefkens en mode-expert José Teunissen in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen. Het initiatief heeft als missie modetalent te ondersteunen dat werkt op het raakvlak van mode, kunst en technologie. Gast-conservator van de tentoonstelling is José Teunissen, modelector aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem en sinds 2009 visiting professor bij University of the Arts London. Zij fungeert als schakel tussen de ontwerpers, de musea en universiteiten in Nederland en China.

Deel dit