Naar overzicht

KoBrapublieksprijs voor pianotalent Martin Kaptein

KoBrapublieksprijs voor pianotalent Martin Kaptein
9 okt 2017
9 okt 2017
KoBrapublieksprijs voor pianotalent Martin Kaptein

De finale van de VriendenCultuurPrijs Tilburg op 24 september leverde Martin Kaptein de mooie KoBrapublieksprijs op. Een van de bezoekers schreef op het stembiljet: "Die piano bestond niet meer. Jij was de muziek. De piano ben jij!"

Martin is derdejaars student piano aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Michaïl Markov en heeft al een veelbelovende staat van dienst. Hij was prijswinnaar op diverse pianoconcoursen voor jonge pianisten in omliggende landen als Duitsland, België, Frankrijk en Portugal. (www.martinkaptein.com)

In een bijna volle concertzaal kwamen veel Vrienden en andere liefhebbers genieten van de 7de editie van de VriendenCultuurPrijs. Vier zeer getalenteerde jonge pianisten maakten het de jury moeilijk om een keuze te maken. De winnaar van de vakjury werd: Michel Xie. Michel heeft de Jong Talentklas gevolgd in Arnhem bij Frank Peters en volgt nu de masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam.

Vrienden Theaters Tilburg heeft in 2011 de VriendenCultuurPrijs (VCP) ingesteld. Het is een aanmoedigingsprijs voor jonge talentvolle pianisten. De conservatoria van Nederland en België dragen talentvolle pianisten voor. Na een voorselectie blijven er 4 kandidaten over. Zij krijgen twintig minuten om zich aan het publiek te presenteren. Dit pianoconcours wordt mede mogelijk gemaakt door KoBra, het Tivolifonds en Theaters Tilburg.

Deel dit