Naar overzicht

Jonge talenten scoren goed tijdens Prinses Christina Concours Oost

Jonge talenten scoren goed tijdens Prinses Christina Concours Oost
14 mrt 2017
14 mrt 2017
Job Huiskamp (MajankaFotografie)
Job Huiskamp (MajankaFotografie)

Ruim 60 jonge muzikanten deden afgelopen weekend mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours Oost in Enschede. De jury koos uiteindelijk acht finalisten, waarvan er twee afkomstig waren van ArtEZ. Zij mochten op zondag 12 maart optreden tijdens de finale in de Wilmersberg Zaal van Muziekcentrum Enschede.

In Categorie 2 (15 t/m 19 jaar) was er een 3e prijs voor Job Huiskamp (student cello in de Jong Talentklas bij Karlien Bartels) en voor Jeltje Quirijnen (student altviool vooropleiding bij Julia Dinerstein). Job was ook nog eens de lieveling van het publiek en ontving de Publieksprijs: een les bij een bekende Nederlandse musicus naar eigen keuze, aangeboden door het Haersoltefonds Overijssel.

Eervolle vermeldingen waren er voor Katinka Tiemersma (2e jaars student zang bij Marjan Kuiper) en voor Tom Kortenbach (student viool Jong Talentklas bij Annechien van Blom).

Het Prinses Christina Concours realiseert al bijna vijftig jaar concoursen voor muzikale jongeren. Jaarlijks telt het Prinses Christina Concours voor klassieke muziek ongeveer 500 deelnemers. Zij ontmoeten en inspireren elkaar tijdens regionale voorronden die plaatsvinden op zes locaties in het land. Ook zijn er edities van het Prinses Christina Concours voor jonge componisten en jazzmuzikanten.

Bekijk de volledige uitslag op http://christinaconcours.nl/nieuws/

 

Deel dit