Naar overzicht

Johan Wiersma eerste in Nationale Finale Prinses Christina Concours

Johan Wiersma eerste in Nationale Finale Prinses Christina Concours
26 apr 2016
26 apr 2016
Johan Wiersma eerste in Nationale Finale Prinses Christina Concours

Dat Johan Wiersma met recht een jong talent is, bewijst hij maar weer eens met zijn eerste prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. De 13-jarige accordeonist zit in de ArtEZ Jong Talentklas bij Rik Cornelissen in Arnhem.

Voorafgaand aan de finale is Johan gevolgd door het Jeugdjournaal.

Johan won hiermee een van de belangrijkste klassieke muziekprijzen voor jongeren en ontving daarnaast een concertopname door Omroep MAX voor uitzending op Radio 4, een studiebeurs voor de finalist die door een grote podiumprésence reeds weet te communiceren met het publiek, aangeboden door de Stichting Lieve en een jaar het lidmaatschap van Entrée, de jongerenvereniging van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Voor de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours 2016 werden acht jonge muziektalenten geselecteerd. De afgelopen maanden deden honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours.

Bij het Prinses Christina Concours is iedere finalist prijswinnaar. Bij de verdeling van de prijzen wordt gekeken naar het niveau en de ontwikkelings-mogelijkheden van de finalist, zodat iedereen een of meerdere geschikte prijzen ontvangt. De vakjury, bestaande uit Sven Arne Tepl (voorzitter), Larissa Groeneveld, Pauline Oostenrijk, Emmy Verhey en Jan Wijn, bepaalde per finalist welke prijs werd toegekend. H.K.H. Prinses Christina der Nederlanden overhandigde de prijzen aan de finalisten.

De volledige uitslag van het Prinses Christina Concours 2016

 

Deel dit