Naar overzicht

Jef Montes genomineerd voor Hyères Festival International

Foto: Sabrina Bongiovanni
20 mrt 2018
20 mrt 2018
Foto: Sabrina Bongiovanni
Foto: Sabrina Bongiovanni

Jef Montes, alumnus ArtEZ Fashion Design, is met zijn Tormenta collectie één van de 10 genomineerden voor de 33e editie van het Hyères Festival International van 26 tot 30 april a.s. in het Zuid-Franse Hyères. De prestigieuze Hyères-modeprijzen worden jaarlijks uitgereikt aan opkomende talenten uit de modewereld. Het winnen van de prijs kan de start betekenen van een succesvolle carrière in de industrie.

Tormenta collectie
Jef Montes presenteerde in september voor het eerst zijn Tormenta collectie op de Parijse modeweek. De collectie is geïnspireerd door de maritieme sector. Jef Montes: “Ik heb materialen bestudeerd die toegepast worden in de scheepsbouw. Materialen als nylon, carbon and glasvezel zijn toegepast om nieuwe materialen te creëren. Mijn grootvader Gabriël inspireerde me om dessins te ontwikkelen voor Tormenta. Op jongere leeftijd heeft hij op verschillende schepen gewerkt in Zuid-Spanje voor de haaivangst. Een paar jaar geleden gaf hij me een miniatuurboot die hij zelf met de hand heeft vervaardigd. Ik raakte geïnspireerd en vanaf dat moment is Tormenta gaan ontstaan. Als een schip getergd in een storm heb ik materialen ontwikkeld die zich als een storm om het lijf ontstaan en voortbewegen.“ De ingenieuze en technische stoffen, gebruikt in zijn ontwerpen, zijn tot stand gekomen in samenwerking met het TextielLab in Tilburg.

Hyères-modeprijzen
Oud-winnaars van de Hyères-modeprijzen zijn onder meer Viktor & Rolf, Christian Wijnants and Anthony Vaccarello. Winnaars krijgen onder meer een geldprijs en de mogelijkheid samen te werken met gerenommeerde merken en ateliers.

www.jefmontes.com

Deel dit