Naar overzicht

'Het meest geloofde sprookje' behoort tot Schönsten Bücher aus aller Welt

Het meest geloofde sprookje
7 apr 2016
7 apr 2016
Het meest geloofde sprookje
Annelou van Griensven en Anne-Marie Geurink

Het meest geloofde sprookje was al geselecteerd voor De best verzorgde boeken van 2015 en wint nu de bronzen medaille van de competitie Schönsten Bücher aus aller Welt. Het sprookjesboek over omvallende banken, flitskapitaal en de zeepbeleconomie is in oktober 2015 verschenen en gemaakt door Annelou van Griensven en Anne-Marie Geurink uit Arnhem: “We zijn hartstikke trots op deze vakprijs.”

De bedenksters haalden hun inspiratie uit de economische crisis met bijbehorende krantenkoppen als omvallende banken, winstwaarschuwing, flitskapitaal en zeepbeleconomie. Met hun sprookjesboek reageerden Van Griensven en Geurink op het besef dat economie ons allemaal raakt. Voor de originele manier waarop ze dat in woord, beeld vormgaven, krijgen ze op 18 maart op de Leipziger Buchmesse de bronzen medaille van de competitie Schönsten Bücher aus aller Welt. Het sprookjesboek werd uit 600 inzendingen uit 32 landen gekozen.

De bedenksters zijn beide alumni van ArtEZ. Anne-Marie studeerde Product Design en Annelou Graphic Design, beiden in Arnhem. Sinds 1 augustus 2015 werken ze samen als grafische onderzoekstudio De Vormforensen. Het meest geloofde sprookje is in september te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam als onderdeel van de collectie De best verzorgde boeken van 2015.

Deel dit