Naar overzicht

Pianiste Helena Basilova komt docententeam versterken

Pianiste Helena Basilova komt docententeam versterken
31 mei 2016
31 mei 2016
Helena Basilova
Helena Basilova

"Soms blaast ze een frisse bries door de noten maar vaker overheerst de melancholie die zo mooi bij de werken van Janácek past…" (Volkskrant)

Vanaf september zal pianiste Helena Basilova als hoofdvakdocent het docententeam van Klassieke Muziek komen versterken. Zij volgt Frank Peters op, die nog wel blijft lesgeven aan de jonge talenten en leerlingen piano in de interne vooropleiding in Arnhem. Hij zal bovendien zijn huidige bachelorstudenten blijven begeleiden tot hun afstuderen.

Helena behaalde in 2008 haar masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam, gevolgd door een master Piano Performance aan de New York University in 2012. Zij heeft, mede door haar deelname aan Debuut Serie Concert Tour in 2008, op heel veel podia in binnen- en buitenland gespeeld. Ervaring met lesgeven aan leerlingen van zeer verschillend niveau deed zij op door zowel met jonge talenten van bijvoorbeeld de Sweelinck Academie in Amsterdam te werken als met studenten van de New York University.

Helena vindt het belangrijk dat het bereik en de bandbreedte van de klassieke muziek worden vergroot. Ze trad op in projecten waarin haar pianospel werd gecombineerd met poëzie, beeldende kunst, jazz of dans en zal altijd op zoek blijven naar nieuwe manieren en locaties om haar muziek tot leven te brengen.

www.helenabasilova.com

Deel dit