Naar overzicht

Harriet van Reek wint best geïllustreerde prentenboek

Harriet van Reek wint best geïllustreerde prentenboek
22 sep 2016
22 sep 2016
Harriet van Reek wint best geïllustreerde prentenboek

Harriët van Reek, illustratrice en docent illustratie aan de studierichting Illustration Design van de ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle, heeft het best geïllustreerde prentenboek van het afgelopen jaar gemaakt: Lettersoep. Op woensdag 21 september heeft zij hiervoor de gouden penseel 2016 gewonnen. De jury heeft met deze prijs gekozen voor een artistieke, eigenzinnige winnaar.

Uit het juryrapprort: “Harriët van Reek heeft al eerder met veel fantasie letters tot leven gebracht, maar nooit in een zo intense verstrengeling als in Lettersoep. Lettersoep is een uniek boek, het ontstijgt alle tradities. Wat een genot om je met soepele sprongen tussen concrete en abstracte begrippen heen en weer te kunnen begeven. Wie erin mee kan gaan, bekijkt het leven anders.”

Harriët van Reek debuteerde in 1986 met De avonturen van Lena lena en won daarmee de Gouden Griffel en een Vlag en Wimpel. Ze zegt zelf over haar boek: "Letters zijn verbonden met woorden, maar ook absurde voorwerpen van zichzelf, iets om mee te spelen.”

De Gouden Penseel wordt uitgereikt door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

Deel dit