Naar overzicht

Guus Tangelder Bigband brengt ode aan Rob van den Broeck

Guus Tangelder Bigband brengt ode aan Rob van den Broeck
22 mrt 2017
22 mrt 2017
Rob van den Broeck
Rob van den Broeck

Het laatste concert van het seizoen van de GTBB in Luxor Live op zondag 2 april om 15.00 uur is een ode aan de vijf jaar geleden overleden pianist Rob van den Broeck. Gastsolisten zijn Masha Bijlsma (vocals) en Angelo Verploegen (trompet).

Rob was van 1980 tot 2000 docent op het conservatorium van ArtEZ Arnhem. Een indrukwekkende generatie pianisten werd door hem opgeleid waaronder Hans Kwakkernaat, Martin Fondse, Cristian Düpke en Michiel Braam. Van den Broeck was jarenlang de begeleider van Masha Bijlsma en begeleidde in de jaren zestig Amerikaanse muzikanten als Ben Webster en Dexter Gordon op hun tournees door Nederland. Van den Broeck verwierf eveneens faam als beeldend kunstenaar.

Masha Bijlsma
Zangeres Masha Bijlsma tourt al jaren met haar Masha Bijlsma Band door Europa. Daarbij werkt ze samen met topmusici als Tony Lakatos, Benny Bailey, Bob Malach en Bart van Lier. Ze laat zich inspireren door de muziek van Thelonious Monk, Charlie Haden en Fats Waller. In VPRO Vrije Geluiden speelde Masha met Rob van den Broeck. https://www.youtube.com/watch?v=H6I-FBz0lXQ

Angelo Verploegen
Trompettist Angelo Verploegen maakt deel uit van de Houdini’s en de DavidKweksilber Bigband. Speelde met Denise Jannah en Corrie van Binsbergen. Een uitspraak van Corrie van Binsbergen: "Angelo speelt van fluweelzacht engelengeluid tot hoog en knettterhard". Angelo is hoofdvakdocent op de conservatoria van Arnhem en Utrecht.

Bezetting Guus Tangelder Bigband
Saxofoon/klarinet/dwarsfluit: Rob Sijben, Guus Janssen, Ewout Dercksen, Robert Prinsen en Job Helmers.
Trombone: René van Haren, Ron Oligschläger
Ruud Steegers en Bart van Gorp
Trompet: Peter van Soest, Hans van Houdt, Bert Lochs en Hans de Kleijn.
Piano Hans Kwakkernaat, contrabas Henk Haverhoek en drums Pieter Bast.

Entree 12.00 euro
reserveren www.luxorlive.nl

Deel dit