Naar overzicht

Gouden Kalveren voor Jacob Derwig en Anneke Blok

Gouden Kalveren voor Jacob Derwig en Anneke Blok
4 okt 2016
4 okt 2016
Gouden Kalveren voor Jacob Derwig en Anneke Blok

Vrijdagavond 30 september 2016 zijn tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala op het Nederlands Film Festival de Gouden Kalveren uitgereikt. Jacob Derwig en Anneke Blok, alumni ArtEZ Toneelschool, wonnen een Gouden Kalf.

Jacob Derwig won het Gouden Kalf voor Beste Acteur Televisiedrama voor zijn rol in KLEM. Uit het juryrapport: “Deze acteur heeft de jury geboeid door zijn natuurlijke, waarachtige spel. Hij zet een gevoelig, menselijk en innemend personage neer, wiens diepere kern hij door middel van blikken en lichaamshouding subtiel doch onvermijdelijk voelbaar weet te maken. Het is met een ogenschijnlijk moeiteloze schwung dat deze acteur de clichés van het archetype dat zijn rol is, omzeilt. Een gevaarlijk goede prestatie.”

Anneke Blok kreeg een Gouden Kalf voor Beste Vrouwelijke Bijrol in DE HELLEVEEG.

Jury
De Gouden Kalf Jury bestond dit jaar uit documentairemakers Petra Lataster-Czisch, Robert Oey en Valerie Schuit voor de sectie Korte Documentaire. De jury voor Korte Film en Televisiedrama werd gevormd door acteur Achmed Akkabi, scenarioschrijver Anne Barnhoorn en regisseur Menno Meyjes. Een jury bestaande uit Leon van Rooij, oprichter en directeur van het Playgrounds Digital Arts Festival, Hartmut Koenitz, lector HKU Interactive Narrative Design en interactive regisseur Mirka Duijn bepaalde de winnaar in de sectie Interactive.

Deel dit