Naar overzicht

Giel Sengers wint Schreudersstudieprijs

Giel Sengers wint Schreudersstudieprijs
9 dec 2016
9 dec 2016
Giel Sengers wint Schreudersstudieprijs

Giel Sengers, dit jaar afgestudeerd bij de master Architectuur, heeft de Schreudersstudieprijs 2016 in de categorie Conceptueel gewonnen met zijn Hommage au Borinage

Giel Sengers fascineert zich voor plekken van mentale desolaatheid om er vanuit een afstand een ander houvast en impuls aan te geven. De omgeving vormt de culturele basis in zijn ontwerpvisie. Giels ontwerpen zijn intuïtief, poëtisch, zintuiglijk en tonen aandacht voor de ervaring van ruimte. De mijnbouwregio Borinage in Belgisch Wallonië vormt het decor voor een eerbetoon aan haar mijnwerkers waarbij zich een vraag opdringt: Is er licht in de Borinage, of alleen schaduw?

Schreudersstudieprijs
Om het jaar beloont Stichting A.M. Schreuders een student die een bijzonder afstudeerproject heeft afgerond op het gebied van ondergronds ruimtegebruik aan een Nederlandse HBO- of WO-instelling. De Stichting wil de vernieuwende blik van studenten blijven stimuleren. De kiem van (ondergronds) bouwend Nederland ligt immers in het onderwijs. De Schreudersstudieprijs is dé prijs voor een afstudeeronderzoek op het gebied van ondergronds bouwen. De winnaar ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van 2500 euro.

Deel dit