Naar overzicht

Geweldig resultaat voor ArtEZ-studenten tijdens Prinses Christina Concours Oost

Geweldig resultaat voor ArtEZ-studenten tijdens Prinses Christina Concours Oost
15 jan 2019
15 jan 2019
Majanka Fotografie
Majanka Fotografie

Zo’n 65 jonge musici deden mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours Oost in Enschede. De jury koos uiteindelijk zeven finalisten. Zondag 13 januari traden zij op tijdens de spannende regiofinale in een volle Arke Zaal in Muziekcentrum Enschede. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door Andries Heidema, commissaris van de Koning in de provincie Overijssel en Jeroen Diepemaat, wethouder cultuur in Enschede.

Talenten ArtEZ
De jeugdige Norea Quirijnen (student altviool Jong Talentklas bij Julia Dinnerstein) mocht in Categorie 1 (12 t/m 14 jaar) de 1e prijs in ontvangst nemen. Deze prijs houdt tevens in, dat ze is geselecteerd voor deelname aan de Nationale Halve Finale op zaterdag 6 april 2019 in het Provinciehuis Zuid-Holland in Den Haag. In Categorie 2 (15 t/m 19 jaar) won Elisa Maayeshi (student zang Vooropleiding bij Claudia Patacca) de 2e prijs. Ook voor Job Huiskamp (student cello Vooropleiding bij Karlien Bartels) was er in deze Categorie een mooie 2e prijs. Daarnaast mag hij deelnemen aan de Nationale Halve Finale op zaterdag 6 april 2019. In deze categorie zijn geen eerste prijzen toegekend.

Ildikó Snijders (student gitaar in de Vooropleiding bij Ulrich Steier) won de Gaudeamus Muziekweek Prijs: Voor een bijzondere vertolking van een hedendaagse compositie. Ildikó componeerde zelf één van de twee stukken die ze speelde.

Silvan van den Boom (student saxofoon Jong Talentklas bij Johan van der Linden) kreeg een eervolle vermelding.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Het Concours
Het Prinses Christina Concours realiseert al bijna vijftig jaar concoursen voor muzikale jongeren. Jaarlijks telt het Prinses Christina Concours voor klassieke muziek ongeveer 500 deelnemers. Zij ontmoeten en inspireren elkaar tijdens regionale voorronden die plaatsvinden op zes locaties in het land. Ook zijn er edities van het Prinses Christina Concours voor jonge componisten en jazzmuzikanten.

Deel dit