Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Freek van Zonsbeek wint 'Geld speelt een rol'

  • Dans
  • Theater
  • Docentopleidingen
Freek van Zonsbeek ontvangt de hoofdprijs uit handen van Cormac Burmania, opleidingshoofd Docent Theater Arnhem
Freek van Zonsbeek ontvangt de hoofdprijs uit handen van Cormac Burmania, opleidingshoofd Docent Theater Arnhem

Met de pitch 'Haken voor knaken' heeft Freek van Zonsbeek, 2e jaars student Docent Theater, de hoofdprijs gewonnen van het onderwijsfestival 'Geld speelt een rol'. Met masterclasses en lezingen zijn de 2e jaars studenten van de docentenopleidingen Dans en Theater uit Arnhem en de 3e jaars studenten van de docentopleiding Theater uit Zwolle, de afgelopen drie dagen klaargestoomd voor de presentatie van hun eigen creatieve idee. Tijdens de finale moesten zij hun ideeën presenteren voor de Dragon's Den jury.

Haken voor knaken

Het winnende idee van Freek moet jonge makers op weg helpen. "Haken is op dit moment echt een trend. Ik wil proberen mensen te triggeren - de zogenaamde aanhakers - om samen mooie en duurzame producten te gaan haken voor ''Haken voor knaken". Met de verkoop van die producten gaan we jonge makers ondersteunen. Zij hebben veel goede ideeën maar vaak te weinig budget om ze uit te voeren. De aanhakers krijgen er wel wat voor terug. De jonge makers houden in hun zalen plaatsen voor hun vrij." 

Dragon's Den

De finale van het festival is gebaseerd op het televisieprogramma Dragon’s Den. De vier dragon's Maarten-Jan Leppink, Monique van der Burg (Stadstheater Arnhem), Mark Landman online contentmanager) en student Britt de Vries (praktijkbedrijf DansPlein) mochten bepalen wie het spel won en ook de bijbehorende pot van 250 euro.