Naar overzicht

Frank Kolkman wint Young Designer Award

Frank Kolkman wint Young Designer Award
31 okt 2017
31 okt 2017
Frank Kolkman wint Young Designer Award

Op zaterdag 28 oktober zijn tijdens Dutch Design Week de Dutch Design Awards uitgereikt. Frank Kolkman (ArtEZ Product Design) ontving de Young Designer Award!

De jury over Frank Kolkman:
“Frank Kolkman is conceptueel ijzersterk en provocatief in zijn manier van denken, waarbij wetenschap en ontwerp in complexe en doortastende processen een rijkdom bieden in visueel overtuigende voorstellen. Kijkend naar zijn portfolio heeft de jury waardering voor het feit dat hij met zijn werk soms een oplossing aandraagt en soms juist een vraag stelt of een pijnpunt duidt. Tegelijkertijd is het aangenaam radicaal en met gevoel voor humor gepresenteerd. In een categorie die dit jaar barstte van de veelbelovende inzendingen, loopt Kolkman op het gebied van innovatie en onderzoek voor de troepen uit. Een zeer getalenteerd ontwerper, die grote betrokkenheid bij zijn projecten laat zien. De jury acht Kolkman klaar voor de volgende stap en kijkt reikhalzend uit naar tastbare uitkomsten van zijn onderscheidende, speculatieve en inspirerende ideeën.”

DDA winnaars
DeFlat Kleiburg van NL Architects en XVW architectuur werd beloond met de Future Award en is daarmee de grote winnaar van dit jaar. Zij zijn ook de winnaar in de categorie Habitat. De overige Dutch Design Awards gingen dit jaar naar: Vlisco Un à Un van Michiel Schuurman (Communication), ZandGlas van Atelier NL (Design Research), Bravado: a pretentious, swaggering display of courage (F/W 2017) van Das Leben am Haverkamp (Fashion), Quooker Flex van Quooker (Product), White Spots van Studio Richard Vijgen (Service & Systems) en Royal FloraHolland (Best Client Award). Sheltersuit 4.0 ontworpen door Bas Timmer ontving online en in de tentoonstelling de meeste stemmen van het publiek en is daarmee de winnaar van de Public Award.

Internationale jury
De internationale jury bestond uit Bart Ahsmann (BEDA), Saskia van Stein (bureau Europa), Carolien Ligtenberg (Bureau Zwirt), Rosa Bertoli (Wallpaper), Deyan Sudjic (Design Museum London), Beatrice Leanza (Bejing Design Week), Joost Alferink (Product Designer, Design Consultancy), Roosje Klap (Graphic Designer) en Marco Coello (Design Week Mexico).

Dutch Design Awards
Dutch Design Awards (DDA) beloont sinds 2003 Nederlandse ontwerpers voor hun meest indrukwekkende, vernieuwende en baanbrekende projecten. Naast de awards voor Product, Communication, Habitat, Fashion, Design Research, Service & Systems en Young Designer, reikt DDA een speciale prijs uit aan opdrachtgevers (Best Client Award) en wordt in samenwerking met de BNO dit jubileumjaar ook de tweejaarlijkse Piet Zwart Award weer uitgereikt. Het meest veelbelovende ontwerp voor de toekomst wordt bekroond met de Future Award.

Dit jubileumjaar viert DDA de toekomst met een nieuwe lichting ontwerpers, het publiek maken van de archieven en het vertellen van de verhalen achter 15 jaar het beste van Nederlands design in Dutch Design Gallery. Met de wedstrijd, de Awards Show, een (reizende) overzichtstentoonstelling en de uitgave van Dutch Design Today is Dutch Design Awards een uniek platform voor Nederlands design. Sinds 2008 houdt DDA kantoor in designhoofdstad Eindhoven. DDA vormt jaarlijks het hoogtepunt van Dutch Design Week. www.dutchdesignawards.nl

Deel dit