Naar overzicht

Foto-expositie ‘Being Typhoon… Every Day’ in ArtEZ Conservatorium Enschede

Foto-expositie ‘Being Typhoon… Every Day’ in ArtEZ Conservatorium Enschede
18 mei 2017
18 mei 2017
Foto-expositie ‘Being Typhoon… Every Day’ in ArtEZ Conservatorium Enschede

Het ArtEZ Conservatorium in Enschede biedt vanaf heden expositieruimte aan fotografen in wiens werk muziek centraal staat. 

De eerste expositie staat op naam van Isabelle Renate la Poutré en is getiteld ‘Being Typhoon…Every Day’. In het conservatorium zijn 18 werken van deze fotografe te bewonderen, die een fascinerend inkijkje bieden in de wereld van Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon. De foto’s zijn tot aan de zomervakantie te zien, daarna maken ze plaats voor weer een nieuwe serie van een andere fotograaf. Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Tip: Combineer het bezoeken van de finals met een bezoek aan deze expo! Het gebouw is geopend op maandag t/m donderdag van 08.00-21.30 uur, vrijdags tot 17.30 uur en zaterdags van 09.00-13.30 uur.

Being Typhoon…Every day

Gefascineerd door Typhoons kijk op de wereld fotografeert Isabelle Renate la Poutré hem voor het eerst in 2014. Ze volgt hem twee jaar voor en achter de schermen terwijl zijn succes in een razend tempo groeit. ‘Being Typhoon… Every Day’ toont de worsteling die vele artiesten doormaken: gewoon willen blijven en tegelijkertijd moeten voldoen aan de vele verwachtingen. Typhoon: “Haar signatuur is van mijlenver te herkennen, eigen en rauw, warm en persoonlijk. Ze weet het onderbuikgevoel vast te leggen.”

Isabelle Renate la Poutré

Isabelle Renate la Poutré (1990) is fotografe en filmmaakster. Min of meer autodidact. Ze voltooide de opleiding Multimediavormgeving (2011) en is daarna haar eigen blik op de wereld gaan onderzoeken. Daarbij kiest ze niet tussen film en fotografie maar bepaalt samen met haar opdrachtgever hoe ze het verhaal het beste kan vatten. In 2014 verscheen haar eerste documentaire ‘De weg naar jongvolwassen’, gevolgd door diverse muziekfotografie, reportages en portretten. Haar expositie ‘Being Typhoon… Every Day’ was in september 2016 voor het eerst te zien tijdens het Unseen Photo Festival in het Art Hotel in Amsterdam. www.isabellerenate.nl

 

Deel dit