Naar overzicht

Filmprijs ‘Zilveren roosje’ voor Dana Linssen

Filmprijs ‘Zilveren roosje’ voor Dana Linssen
10 jan 2018
10 jan 2018
Dana Linssen
Dana Linssen

Docente Dana Linssen van ArtEZ Toneelschool is de winnaar van het ‘Zilveren roosje’. Dat is deze week in Pathé Tuschinski in Amsterdam bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van Filmdistributeurs Nederland en de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheater. Dana Linssen is filosoof en filmcriticus. Zij is, naast haar baan als docent bij ArtEZ, hoofdredacteur van de Filmkrant en als filmmedewerker al ruim tien jaar verbonden aan de NRC. Eerder In 2009, ontving zij de Louis Hartlooper Prijs voor de Filmjournalistiek.
Volgens de jury – die bestond uit Winnie Sorgdrager, Michael Lambrechtsen en Sandra den Hamer - verdient Linssen de aanmoedigingsprijs omdat zij ervoor zorgt dat 'haar aanstekelijke liefde voor film en filosofie als een vonk overslaat op de lezer. Ze bewandelt haar eigen weg door de stroom aan beelden om ons heen en slaat een onverwacht pad in'.

Jan Nijland Zilveren Roos Awards
De Zilveren Roos filmprijs is in het leven geroepen door de Stichting Jan Nijland Zilveren Roos Award  en wordt jaarlijks uitgereikt aan een natuurlijk of rechtspersoon die van grote betekenis is voor de Nederlandse bioscoopwereld. De Jan Nijland Zilveren Roos is dit jaar uitgereikt aan Lauge Nielsen die ruim twintig jaar managing director was van Pathé. Aan die prijs is een geldbedrag verbonden van € 20.000 euro.  Het `Zilveren Roosje` voor Dana Linssen is een aanmoedigingsprijs, waaraan een bedrag van € 5.000 euro is verbonden.

Deel dit