Naar overzicht

Expositie Inktvingers van gevestigd en jong striptalent in Zwolle

Inkt-vingers
26 feb 2015
26 feb 2015
Inkt-vingers
Inkt-vingers

Van 8 maart t/m 12 april 2015 is er in het Langhuis in Zwolle de expositie Inktvingers (En dat in Zwolle?!). Met internationaal bekende en getalenteerde striptekenaars die een link hebben met Zwolle.

Striptekenaars als Hanco Kolk (docent bij Comic Design van ArtEZ en bekend van S1ngle en Gilles de Geus), kunst- en stripcollectief Lamelos (Kaasheld & Poephoofd) en aanstormend striptalent van de opleiding Comic Design van ArtEZ tonen hun werk. De expositie in Het Langhuis toont een bizarre, excentrieke kant van Zwolle met tekeningen, zeefdrukken, schilderijen, een vrolijke muur en stripkostuums. De opening van deze tentoonstelling is op zondag 8 maart.

De studie Comic Design van ArtEZ in Zwolle is de enige hbo-stripopleiding van Nederland. ArtEZ leidt mensen op in ‘'de negende kunstvorm'': het striptekenen. 
ArtEZ werkt voor deze expositie samen met Het Langhuis, de Stadkamer en diverse andere locaties in de binnenstad van Zwolle. Zo zijn er in de Stadkamer (bibliotheek binnenstad) de hele maand workshops striptekenen voor jong en oud onder leiding van ervaren striptekenaars. Het Langhuis geeft een podium aan hedendaagse kunst in een prachtig middeleeuws pand in de binnenstad van Zwolle.
 
Deelnemende striptekenaars
Hanco Kolk (lezing), Aleks Deurloo, Sam Peeters, Boris Peeters, Jeroen Funke, Jasper Rietman, Roel Venderbosch, Emma Ringelberg, Jan-Willem Spakman, Abe Borst, Marco Klein Nijenhuis.

 

 

Deel dit