Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Esmay Groot Koerkamp winnaar Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen 2017

  • Beeldende Kunst
  • ArtEZ-prijswinnaars
'Ain't you mad? Ain't you sad?" said the snakes' Esmay Groot Koerkamp 2017
'Ain't you mad? Ain't you sad?" said the snakes' Esmay Groot Koerkamp 2017

Esmay Groot Koerkamp, in 2016 afgestudeerd bij AKI ArtEZ Fine Art Media, is één van de drie winnaars van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen 2017. De andere winnaars zijn Tja Ling en Nastia Cistakova. De stimuleringsprijzen worden om de twee jaar door de Fiep Westendorp Foundation toegekend aan drie jonge illustratoren. Winnaars krijgen ieder een prijs van 20.000 euro.

Doel van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen is jonge illustratoren de kans te bieden een bijzonder project uit te werken; iets waartoe zij zonder financiële ondersteuning niet in staat zouden zijn. De jury voor de prijs bestond uit: Ted van Lieshout, Gioia Smid en Max Kisman.

Het juryrapport over het werk van Esmay:
Esmay Groot Koerkamp (24) wil verschillende boekdelen maken die elk vanuit een ander perspectief antwoord geven op de vraag ‘waarom de mens bestaat’. In dit project met de titel ‘Kaos’ worden tekeningen, schrift en video’s gecombineerd. De jury is erg onder de indruk van haar overweldigende werk op groot formaat en wil dit project graag ondersteunen. Esmay studeerde in 2016 af aan AKI ArtEZ in Enschede.

Voor uitgebreide informatie over de prijs: https://www.fiepwestendorp.nl/fiepamsterdam/
Bekijk meer werk van Esmay Groot Koerkamp: http://www.esmaygrootkoerkamp.nl/