Naar overzicht

Emersion Trio wint 'The Best Of' ArtEZ Chamber Music Sessions

Emersion Trio wint 'The Best Of' ArtEZ Chamber Music Sessions
28 mei 2019
28 mei 2019
Emersion Trio wint 'The Best Of' ArtEZ Chamber Music Sessions

ArtEZ Chamber Music Sessions bestaat vier jaar en is inmiddels zeer succesvol. Niet alleen trekken de concerten volle zalen, ze bieden de ensembles ook de mogelijkheid zich te profileren. Tijdens een bijzonder mooie avond in Waanders In de Broeren won het Emersion Trio op 21 mei de finale van de ArtEZ Chamber Music Sessions 2019. Ekaterina Beleskina (sopraan), Marin Kaptein (piano) en Louise Hafwen Bartle (klarinet) ontvingen als prijs een concert in de kamermuziekserie van de Groote Sociëteit in Zwolle en een live optreden in het programma Spiegelzaal in het Concertgebouw Amsterdam op zondagochtend bij Hans van den Boom.

Elk jaar worden de beste kamermuziekensembles van het ArtEZ Conservatorium geselecteerd tijdens zes ArtEZ Chamber Music Sessions in Waanders In de Broeren. Uit de 37 verschillende ensembles en 5 duo’s van dit jaar zijn zeven finalisten gekozen voor het concert 'The Best Of’. Het publiek kon genieten van gepassioneerd spel op hoog niveau.

Verdere uitslag The Best Of ArtEZ Chamber Music Sessions 2019:

2e Prijs - Concert in de kamermuziekserie van de Stichting Kamermuziek Oud-Avereest
Lunette Saxofoonkwartet: Puck van der Hoeven, Hanneke Veldhuizen, Inge Mulder, Daphne Wesseling

3e Prijs - Concert in de serie Landgoed Concerten in Landgoed Vilsteren
Trio Porteño:   David Santamaria Perches viool, Wisse de Rijk cello, Nicola Spasic accordeon

De Publieksprijs – een live  optreden in het programma Podium op Radio 4 bij Dieuwertje Blok op vrijdagmiddag, ging naar het Lunette Saxofoonkwartet.

Deel dit