Naar overzicht

Else Kemps wint NK Poetry Slam 2017

Else Kemps wint NK Poetry Slam 2017
31 jan 2017
31 jan 2017
foto: Arjen Hooij
foto: Arjen Hooij

Else Kemps, 4e jaars student bij Creative Writing, heeft vrijdagavond 27 januari in Utrecht het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2017 gewonnen. In een afgeladen Cloud Nine Zaal (TivoliVredenburg) wist Else de andere zeven deelnemers achter zich te laten. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de vijftiende maal gehouden en is onderdeel van de landelijke Poëzieweek.

Bloedstollende finalebattle
De jury, die dit jaar bestond uit dichter/performer Dennis Gaens, schrijver/theatermaker Marjolijn van Heemstra en dichter Alexis de Roode prees unaniem rasperformer Gijs ter Haar. In de finalebattle heeft het publiek uiteindelijk de beslissende stem en verkoos de sterke teksten van Else Kemps. Zij is daarmee de winnaar van de 15e editie van het NK Poetry Slam. Vorig jaar was Else al een ijzersterke tweede op het NK en winnaar van de Turing Gedichtenwedstrijd 2016. Na het winnen van deze wedstrijd, was zij een half jaar huisdichter bij Giel Beelen op 3FM. Dit jaar wint ze het NK en vertegenwoordigt ze dus Nederland op het EK Poetry Slam in Ierland en het WK in Parijs.

Else Kemps hoopt in juni af te studeren bij Creative Writing met haar bundel De overblijfkinderen, waarin het aantal psychische stoornissen per personage hoger is dan de gemiddelde leeftijd.

Deel dit