Naar overzicht

Eerste, tweede én derde prijs voor studenten Creative Writing

Eerste, tweede én derde prijs voor studenten Creative Writing
20 mei 2019
20 mei 2019
Eerste, tweede én derde prijs voor studenten Creative Writing

Studenten Creative Writing slepen tijdens Write Now! de eerste, tweede en derde prijs in de wacht.

De winnaar is Francis Nagy, die met haar verhaal 'Hemelbrekers' de eerste prijs binnensleepte. Zij strijdt op 30 juni in de finale met veertien anderen om de titel van winnaar Write Now! 2019.
De juryl werd "in iedere scène (...) opnieuw gegrepen door de opmerkelijke relatie tussen de twee hoofdpersonages" en vond dit een "heerlijke ambiguïteit die [ze] in weinig andere teksten terugzagen." 

Tessa van Rooijen won de tweede prijs met haar verhaal 'In de verte brandt het licht van de vuurtoren', dat "technisch ijzersterk in elkaar zat" en waarin overduidelijk naar voren kwam dat de schrijver "zich (...) bekommerde om sfeer, tempo en spanningsopbouw."  

De derde prijs ging voor de gedichten van Lars Meyer. De jury vond dat "er goed nagedacht [was] over de samenhang van de reeks en [dat zij zich voor even] waanden (...) in een dorp waar de tijd heeft stilgestaan."

Juryleden: Lotte Lentes (auteur, juryvoorzitter Nederland), Maarten Buser (schrijver) en Sophie Kok (redacteur). 

Over Write Now!
Write Now! is dé belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in Nederland en Vlaanderen. Voor deze editie stuurden ruim achthonderd jongeren hun tekst in, die vervolgens werden ingedeeld bij een van de tien regionale voorronden. Voor onder meer Lize Spit, Niña Weijers en Maartje Wortel betekende Write Now! de start van hun schrijverscarrière.

 

 

 

Deel dit