Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Eerste en publieksprijs voor Alexandra Kaptein op International Piano Competition for Young musicians

  • Muziek
Eerste en publieksprijs voor Alexandra Kaptein op International Piano Competition for Young musicians

Alexandra Kaptein, eerstejaars student piano Klassieke Muziek, heeft op 28 oktober de eerste prijs gewonnen van de International Piano Competition for Young Musicians 2016. Zij deelde de prijs met de Japanse pianiste Kanon Wada. Alexandra ontving bovendien de Publieksprijs.

Voor het eerst sinds de start van het concours in 2001 heeft een Nederlandse deelnemer de eerste prijs gewonnen in de leeftijdsgroep B (16 t/m 19 jaar). Er waren dit jaar maar liefst 32 deelnemers uit alle wereldstreken. Christiaan Kuyvenhoven, oud-student van het ArtEZ Conservatorium, won in 2001 de eerste prijs in de leeftijdscategorie 10 t/m 15 jaar.
Alexandra is uitgenodigd om in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam te spelen voor het Radio4  live programma op zondagochtend op 27 november a.s.

De 'ArtEZ Conservatory Prize', een bedrag van € 500 beschikbaar gesteld door het ArtEZ Conservatorium, ging dit jaar naar Pavle Krstic uit Oostenrijk, die tevens een gedeelde tweede prijs won in de leeftijdsgroep B.

De International Piano Competition for Young Musicians wordt elke twee jaar gehouden in Enschede. Artistiek directeur is Michaïl Markov (www.pianocompetition.com)