Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Studenten Interieurarchitectuur met vaas in parade Koningsdag

  • Architectuur en...
De makers vlnr Rosalie Moesker, Kirsten Quicken, Erik Baas en Jordy Vijfschaft
De makers vlnr Rosalie Moesker, Kirsten Quicken, Erik Baas en Jordy Vijfschaft

De enorme 130 centimeter hoge vaas die tijdens de parade voor Koningsdag in Zwolle te zien was, is ontworpen en uitgevoerd door tweedejaarsstudenten van Interieurarchitectuur, namelijk Erik Baas, Rosalie Moesker, Kirsten Quicken en Jordy Vijfschaft.

Gelaagdheid 

In de vaas komen verschillende Zwolse kenmerken samen. Het ontwerp voor de vaas is gebaseerd op gelaagdheid, die ook in het beeld van de Glazen Engel op de Grote Markt in Zwolle te zien is. De lijnvoering van de Zwolse aarden verdedigingswallen en grachten zijn in uiteenlopende maatvoering uit houten platen gefreesd. De vorm die daarmee ontstaat loopt uit in vier afzonderlijke elementen, die verwijzen naar de vier thema’s van de Parade: Agro, Kunststof, Water en Economie en Recreatie. De basisvorm van de vaas doet herinneren aan de trechterbekers die in 2015 in een grafveld uit de Steentijd in Dalfsen werden gevonden. 

De vaas is onderdeel van een groter geheel, waarbij werd samengewerkt met studenten van CIBAP en De Groen Welle. Het CIBAP maakte de bijbehorende tafel en de De Groene Welle zorgde voor de bloemen in de vaas. 

De vaas en bloemstukken zijn nog enkele dagen te zien in de Grote Kerk. 

Meer op Facebook Interieurarchitectuur