Naar overzicht

Drie boeken ArtEZ Press bij studentenselectie Best Verzorgde Boeken

studentenselectie
21 sep 2018
21 sep 2018
studentenselectie
studentenselectie

Eerder dit jaar werd ArtEZ Press verblijd met het nieuws dat De gestiek van de architectuur van Frans Sturkenboom door de vakjury is geselecteerd voor De Best Verzorgde Boeken 2017. Tegelijkertijd met de vakjury hebben 5 studenten van kunstacademies in Nederland zich gebogen over 342 ingezonden boeken. Zij kwamen tot een selectie van 21 boeken. Deze maand werd bekend dat De gestiek voor de architectuur, Ema (naakt op een trap) door Jeroen Lutters en Collecting Colour van Narayan Khandekar tot deze selectie behoren.

De gestiek van de architectuur. Een leerboek hedendaags maniërisme
Een van de studenten in de jury, Auke Lansink (KABK Den Haag) zegt het volgende over het ontwerp van Josse Pyl, alumnus van de Werkplaats Typografie in Arnhem:
"A good design is a design you don't see. Just stick to a few rules. Beautiful in its simplicity, like the stone/Baroque-ish page numbers that start on the cover and continue through the whole book, always on the same line, and which happen to fit the ornamental imagery in the book. Where can I buy it?"
De gestiek van de architectuur is te koop via de webshop van ArtEZ Press.

Ema (naakt op een trap). Studies in art-based learning
Het ontwerp van Amir Avraham wordt met name geprezen om de wisselwerking tussen tekst en beeld. Met elke gelezen bladzijde groeit de waardering voor het ontwerp.
Malin Gewinner (Werkplaats Typografie, Arnhem) zegt:
"I slowly understand [...] who Ema is: she is the protagonist of Gerhard Richter's 1966 paintings. The book illustrates a fictitious dialogue between Ema and her master. Unconventional literary approach meets unconventional design!"
Ema (naakt op een trap) is te koop via de webshop van ArtEZ Press en is ook verkrijgbaar in de Engelse editie Ema (Nude on a Staircase).

Collecting Colour
Thijs Verbeek krijgt complimenten voor zijn simpele ontwerp dat naadloos aansluit bij de inhoud van het boek. Ruby van Vucht zegt:
"Simple and small. I would like to put this cute book in the breast pocket of my shirt and carry it with me!"
Collecting Colour is helaas uitverkocht.

Deel dit