Naar overzicht

Desire travels ahead of love

Desire travels ahead of love
1 feb 2018
1 feb 2018
Desire travels ahead of love

Boeklancering maakt reis van Rijksmuseum naar Rijksmuseum

Met een treinreis dwars door Nederland wordt 13 februari aanstaande, de dag voor Valentijn, het boek ‘The Desire of the Medium’ door dr. Marc Boumeester, directeur AKI ArtEZ, gelanceerd. Onderweg worden diverse locaties aangedaan die linken met thema’s in het boek. Op filosofische wijze kijkt Boumeester naar de aantrekkingskracht en de werking van media.

Binnen de kunst is er veel aandacht voor wat de kunstenaar verlangt met zijn werk. Maar volgens Boumeester wordt er onvoldoende gekeken naar het toegepaste medium. Het medium werkt mee. Wat verlangt dat eigenlijk? In de uitgebreide zoektocht naar de affectieve capaciteiten van media, heeft Boumeester een uitgebreide reeks educatieve programma’s ontwikkeld vanuit het idee dat de rol van en de wisselwerking tussen media het best kan worden gemeten op basis van die aantrekkingskracht. Boumeester: “Een grijze muis is een grijze muis, maar als je de context verandert, verandert ook de muis van kleur. Zet je hem voor een zwarte muur, dan ziet hij er anders uit, dan voor een witte muur. Zo werkt het ook bij media, de eigenschappen veranderen contextueel, maar de capaciteiten niet.”

Treinreis
Voor de lancering van het boek, uitgegeven door ArtEZ Press, met thematieken als onderlinge aantrekkingskracht, verbinding en affectieve capaciteiten, gaat het boek op reis door Nederland, van Enschede naar Amsterdam.‘Desire travels ahead of love’. De reis start bij het Rijksmuseum Twenthe, waar directeur Arnoud Odding het eerste exemplaar in ontvangst zal nemen.

Gedurende de reis kunnen treinreizigers lezingen, performances en signeersessies verwachten van de auteur, fotografen die hebben meegewerkt aan het boek en studenten van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Eenmaal aangekomen in Amsterdam wordt, na een korte stadstour langs verschillende boekenwinkels en horecagelegenheden, het boek in het Rijksmuseum aangeboden aan directeur Taco Dibbits.

Route en programma
(kijk voor meest actuele reisprogramma op: https://thedesireofthemedium.com/news)
10:00u Presentatie boek aan Arnoud Odding, directeur Rijksmuseum Twenthe.
11:14u Vertrek Enschede Station
11:30u Korte lecture Dr. Marc Boumeester via headsets
12:00u Aankomst Deventer Station
12:05u Handtekeningsessie en performance in ‘TRANSFER 3II4’
tussen spoor 3&4 Deventer Station.
12:48u Vertrek van Deventer Station
13:15u Korte lecture fotografen Ahmet Polat en Bert Teunissen via headsets
Tussen Deventer en Apeldoorn short lecture by Ahmet Polat.
Tussen Apeldoorn en Amersfoort short lecture by Bert Teunissen.
Tussen Amersfoort en Hilversum short lecture by Sjoerd van Oevelen & Elodie
Hiryczuk.
14:00u Aankomst Amsterdam Central Station
15:00u Presentatie boek aan Taco Dibbits, directeur Rijksmuseum
15:45u Voordracht door mevrouw Westerik van Athenaeum Bookstore over verlangen,
Spui 14, Amsterdam
16:30u Drinks and sales bij ‘De Kring’, Artist-society, Kleine-Gartmanplantsoen 7, Amsterdam.
18:00u Beats at Club Up.

 

Deel dit