Naar overzicht

Deirde Angenent wint Grand Prix de l’Opéra

Deirde Angenent wint Grand Prix de l’Opéra
28 aug 2015
28 aug 2015
Deirde Angenent wint Grand Prix de l’Opéra
Foto: Eugen Giani Oprina

De Nederlandse sopraan Deirdre Angenent heeft op 22 augustus de Grand Prix de l’Opéra de Bucarest gewonnen. Ze zong fragmenten uit Die Walküre en Cavalleria rusticana en won daarmee 6.000 euro en een engagement bij het Aalto-Musiktheater in Essen.

De Grand Prix de l’Opéra is een competitie van de Nationale Opera Boekarest in Roemenië. Het concours werd in 2013 voor het eerst gehouden. Van 19 tot en met 23 augustus vonden de finales van de derde editie plaats.
 
Deirdre Angenent zong voor een jury met onder anderen Gianni Tangucci, Brenda Hurley en Hein Mulders de aria’s ‘Der Männer Sippe’ van Sieglinde uit Die Walküre en ‘Voi lo Sapete’ uit Cavalleria rusticana. Ze klopte daarmee de Poolse mezzosopraan Agatha Schmidt en de Poolse countertenor Jakub Jozef Orlinski.

Deirdre studeerde aan het ArtEZ Conservatorium van Arnhem bij Harry van Berne en aan de Dutch National Opera Academy. De afgelopen jaren was ze in Nederland te zien in onder meer Hertog Blauwbaards burcht, La clemenza di Tito en Albert Herring.
 

www.deirdreangenent.com

 

Deel dit