Naar overzicht

Veel 'ArtEZ' bij selectie Best Verzorgde Boeken 2017

Covers  Stedelijke vraagstukken, veerkrachtige oplossingen en de Gestiek van de architectuur
8 mrt 2018
8 mrt 2018
Covers  Stedelijke vraagstukken, veerkrachtige oplossingen en de Gestiek van de architectuur
Covers Stedelijke vraagstukken, veerkrachtige oplossingen en de Gestiek van de architectuur

Een vakjury stelt ieder jaar een selectie samen van  'Beste Verzorgde Boeken'. De boeken moeten zich onderscheiden door vormgeving, typografie, beeldbehandeling en grafisch-technische productie. Ook de relatie tussen vorm en inhoud is belangrijk. Voor dit jaar werden uit 342 inzendingen 33 Best Verzorgde Boeken gekozen. Daaronder zijn  'De gestiek van de architectuur van Frans Sturkenboom' en Stedelijke Vraagstukken, veerkrachtige oplossingen van het netwerklectoraat FUR (Future Urban Regions, een samenwerkingsproject van de zes Nederlandse Academies van Bouwkunst waaronder die van ArtEZ).
-Sturkeboom is docent bij onze master Architectuur en zijn boek, dat is uitgegeven door ArtEZ Press, werd vormgegeven door Josse Pyl, alumnus van onze werkplaats typografie.
-Ady Steketee eveneens docent bij de master Architectuur van ArtEZ leverde een bijdrage aan Stedelijke Vraagstukken, veerkrachtige oplossingen. 

Bij de lijst met Best Verzorgde Boeken is verder de grote inbreng van ontwerpers van studie Gaphic Design Arnhem opvallend. Het boek Lost Takes'  is van alumna Asja Keeman, 'I wonder if they’ll laugh when I’m dead' van Mainstudio met Patrick Sanders, die dit jaar afstudeert bij Grahic en de boeken van Catalogtree, van Graphic docenten Jeremy Jansen, en Remco van Bladel.

Het Stedelijk Museum Amsterdam verzorgt later in dit jaar een tentoonstelling met en rondom de 33 Best Verzorgde Boeken.

Meer info en het volledige overzicht van de Best Verzorgde Boeken

 

Deel dit