Naar overzicht

Collectie Arnhem presenteert de achterkant

Collectie Arnhem presenteert de achterkant
29 jan 2018
29 jan 2018
Collectie Arnhem presenteert de achterkant

Weet jij hoe de achterkant van de maan eruitziet? Of welke constellaties de moedervlekken op je rug vormen? Hoe we de kermis zien als de stekker eruit is getrokken? En ben jij je bewust van wat zich achter je masker afspeelt? Kom jij achter je façade vandaan?

Zonder achter- geen voorkant. Er is schoonheid in overdaad, maar er is ook schoonheid in de eerlijkheid achter alle glitter. Als modeontwerpers verwelkomen we de charme van de façade, maar tegelijkertijd streven we naar het loslaten en tonen van dat wat doorgaans weggestopt wordt. Deze dualiteit vormt het spanningsveld van de collectie.

‘Schitter met je voorzijde, maar laat ook je oprechte kant zien: je achterkant.’

8102 MEHNRA EITCELLOC = COLLECTIE ARNHEM 2018
Wij zijn 8102 MEHNRA EITCELLOC, een cult gewijd aan het onthullen van de waarheid: de achterkant. We hebben een gedeelde fascinatie voor wat zich schuilhoudt achter de façade, we vouwen de was binnenstebuiten op, spelen met krijt en verzamelen wat we vinden.

8102 MEHNRA EITCELLOC verbeeldt een collectief, een microsamenleving die gebouwd is op liefde, bescherming en creativiteit. De collectie is gebaseerd op archetypes; figuren die een essentiële rol binnen de 8102 MEHNRA EITCELLOC cult spelen. De verscheidenheid van deze hedendaagse archetypes heeft geleid tot een spannende mix van uiteenlopende ontwerptechnieken, die vervolgens zijn toegepast op een uniform waarmee het groepsgevoel wordt versterkt. Denk aan de opa: een luilak die de wereld commandeert en verleidt vanaf zijn luie stoel in een pampering boilersuit. Het kind dat niet bezig is met regels en zijn uniform niet serieus kan nemen. Of de materialist, die door zijn hebzucht het verschil tussen zijn shopping bags en kleding niet meer kan onderscheiden. Elk archetype onthult zichzelf binnen zijn uniform. De collectie vormt een fragmentarische, nieuwe wereld en laat de kracht van diversiteit binnen een groep zien.

Wit en crème overheersen het collectiebeeld; de eerste indruk is open en onbezoedeld. Wit is alle kleuren van het licht samen en toont een oprechte reflectie van schaduw en licht; alles wat is vormgegeven is te zien. Als tegenhanger is er een oververzadiging van kleur; looks die fel afsteken tegen het witte palet. Deze overdaad komt voort uit de hysterie van alledaagse façades. Het stoffengebruik en de verwerking daarvan heeft alles te maken met het uniform en de dualiteit tussen voor- en achterkant. De collectie bestaat hoofdzakelijk uit droge stevige werkmanstoffen met als contrast speciaal ontwikkelde jacquardweefsels en een eigen watermerk als highlight.

Lees ook independent fashion daily

Collectie Arnhem

19 derdejaars modestudenten van ArtEZ hogeschool voor de kunsten presenteren de twintigste jaargang van ‘Collectie Arnhem’. Naast het ontwerpen en presenteren van de collectie doen zij ervaring op in alle facetten van de mode-industrie. Collectie Arnhem 2018 wordt op 30 januari geshowd in de Art Chapel in Amsterdam.

Ontwerpers
Birgit Steinbusch / Britt Liberg / Liu Hong Quan / Christa Kronenburg / Django Tetteroo / Dylan Westerweel / Inez de Jong / Joline Kwakkenbos / Jule Voelklein / Kevin Pleiter / Lisa Bisschop / Luka Mooibroek / Manon Romeijn / Michelle Vossen / Myra van Vlimmeren / Nadine Mol / Nina Liburd / Renee Kraayvanger / Sanne van Vloten.

Sponsoren
Collectie Arnhem 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door haar sponsoren:
ArtEZ University of the Arts / Made in Arnhem / Redken

Campagnebeeld
Het campagnebeeld van Collectie Arnhem 2018 werd geschoten door Lonneke van der Palen. Voor aanvullende informatie en hi-res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met fashiondesign@artez.nl

Beschikbaarheid collectie
Na afloop van de show is de collectie beschikbaar voor publicatiedoeleinden. Gelieve hiervoor contact op te nemen met fashiondesign@artez.nl
Collectie Arnhem 2018 wordt nogmaals geshowd tijdens de ArtEZ Graduation Show in juni.

Social media
www.collectiearnhem.nl
www.facebook.com/collectiearnhem
www.instagram.com/collectiearnhem
www.vimeo.com/collectiearnhem

 

 

Deel dit