Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Collectie Arnhem 2015: Dataflow

  • Fashion
Collectie Arnhem 2015: Dataflow ©Meinke Klein
Collectie Arnhem 2015: Dataflow ©Meinke Klein

Donderdag 22 januari presenteren 24 derdejaarsstudenten Fashion Design COLLECTIE ARNHEM 2015, DATAFLOW. De show vindt plaats in Amsterdam bij De Ateliers (invite only). Na afloop is de collectie te zien in de showroom van Schoon den boer PR in Amsterdam. Collectie Arnhem 2015 wordt nogmaals geshowd tijdens de ArtEZ Graduation Show in juni 2015.

DATAFLOW
De collectie is ontworpen aan de hand van data. Zo hebben zelfgevormde grids het ontwerpproces bepaald. Prints werden gevormd door letters en cijfers in te voeren in een grafiek. Data van de ontwerpers werden op digitale wijze omgezet naar een gevarieerd kleurbeeld, waarin matte tinten contrasteren met felle kleuren.

Materiaal en silhouet
Innovatieve materiaalvondsten zijn bepalend voor de vorm van de ontwerpen. Sportswear-invloeden en grafische lijnen worden gecombineerd met handmatigheid. Het verhullen dan wel blootgeven van het lichaam wordt op een eigenzinnige manier benaderd, zoals scherpe cut-outs die worden afgewisseld met ruime volumes binnen een silhouet. Vaste materialen krijgen een vloeibaar karakter en andersom.

Sponsoren
Onze hoofdsponsors zijn met een persoonlijk dessin opgenomen in de collectie. Deze dessins zijn ontstaan met behulp van het bovengenoemd algoritme.
| Made in Arnhem | TenCate Outdoor Fabrics

Collectie Arnhem is het label van derdejaars modestudenten en beleeft dit jaar haar zeventiende editie.

Campagnebeeld:  ©Meinke Klein.

Meer informatie:
https://www.facebook.com/pages/Collectie-Arnhem/176305035792880
http://instagram.com/collectiearnhem
http://www.collectiearnhem.nl