Naar overzicht

Chloë Elsenaar wint VriendenPublieksPrijs 2019

Chloë Elsenaar wint VriendenPublieksPrijs 2019
13 aug 2019
13 aug 2019
Foto: Martien Hovestad
Foto: Martien Hovestad

Op vrijdag 14 juni is in de Reulandzaal van het ArtEZ Conservatorium Zwolle ‘gestreden’ om de VriendenPublieksPrijs 2019.

De genomineerden: Jelle Beckers (Klassieke Muziek / gitaar), Chloë Elsenaar (Klassieke Muziek / viool) en Koen Ross (Jazz & Pop / trompet) mochten elk in 30 minuten laten zien en horen wat ze in huis hebben. Het werd een spannende strijd met drie geheel verschillende optredens van een hoog muzikaal gehalte.

Hans Boosman, de voorzitter van de publieksjury, presenteerde een uitgebreid juryrapport. In de beoordeling voor de Publieksprijs is onder meer gekeken naar de stage performance, originaliteit en persoonlijkheid.

Uit het juryrapport:

  • “ Chloe Elsenaar: nam ons mee op een meeslepende rondreis door Noorwegen. Vol vuur en met passie gespeeld. Haar algehele presentatie klopt.
  • Jelle Beckers: bracht een gedurfd en niet alledaags repertoire. Met een prettige presentatie toverde hij met subtiel spel betoverende klanken uit zijn gitaar.
  • Koen Ross: speelde net zo losjes als zijn presentatie. Voelt zich duidelijk thuis in meerdere genres. Bracht aanstekelijk entertainment.

Het was een moeilijke keuze, maar de VriendenPublieksprijs 2019 gaat naar: Chloë Elsenaar. Wij wensen Chloë, maar ook Jelle en Koen heel veel succes bij hun ongetwijfeld verdere muzikale toekomst! “

Chloë kreeg het beeldje 'Notenladder ' van Elly Corstjens uitgereikt uit handen van Ab Wever, voorzitter van de ‘Vrienden’. Bovendien ontving ze een geldprijs van € 500,- voor de ontwikkeling van haar professionele muzikale loopbaan. Chlöe studeert sinds 2015 aan het ArtEZ Conservatorium bij vioolpedagoog Adriaan Stoet.

De Stichting Vrienden van het ArtEZ Conservatorium Zwolle stelt elke jaar de VriendenPublieksPrijs ter beschikking. De kandidaten worden voorgedragen door de docenten waarbij onder meer gelet wordt op muzikaal talent en de persoonlijke ontwikkeling.
Dit jaar bestond de jury naast Hans Boosman uit: Liesbeth Jansen, Henriëtte Maan en Albert Dragt. Als vijfde stem gold de keuze van het publiek.

 

Deel dit