Naar overzicht

Bussemaker reikt subsidie uit voor Creative Lab

Bussemaker reikt subsidie uit voor Creative Lab
2 jun 2015
2 jun 2015
Bussemaker reikt subsidie uit voor Creative Lab

Studenten mode in eigen regio aan de slag

Het project Creative Lab Rijn IJssel heeft maandag 1 juni van minister Bussemaker van Onderwijs een subsidie gekregen. In dit collectief werken Rijn IJssel, ArtEZ en modeontwerpers en –bedrijven in Arnhem samen. Doel is om beter aan te sluiten op de regionale arbeidsmarkt zodat studenten aan de slag kunnen gaan in hun eigen regio.

Bij Creative Lab worden straks modecollecties gemaakt van ontwerp tot de verkoop. Deze kwaliteitscollecties worden in Nederland geproduceerd en bevorderen daarmee de regionale werkgelegenheid. Studenten van Rijn IJssel kunnen zich specialiseren tot ambachtelijk kleermaker, maar leren ook het proces van verkoop en marketing. Minister Bussemaker benadrukte het belang van dit vakmanschap en maatwerk waardoor het mbo de erkenning krijgt die het verdient.

Creative Lab biedt studenten de kans om beter dan ooit geschoold te worden door talenten in de regio. Hierdoor wordt de aansluiting van de mbo modestudies naar die van het hbo en het werkveld verbeterd en daarmee een mogelijkheid om stappen te zetten op de regionale arbeidsmarkt. De minister noemde Creative Lab een mooi plan, creatief, toekomstgericht, sterk door de samenwerking met ArtEZ en regionale ontwerpers en uitvoerbaar. De minister gaf verder aan de ontwikkeling van Creative Lab nauwlettend te zullen volgen.

 

Deel dit