Naar overzicht

Boaz van Doornik en Laudy Verschuren winnen Mittelmoda Fashion Award

Boaz van Doornik en Laudy Verschuren winnen Mittelmoda Fashion Award
9 sep 2016
9 sep 2016
Boaz van Doornik
Boaz van Doornik

Boaz van Doornik en Laudy Verschuren (alumni bachelor Fashion Design) hebben in Milaan allebei een Mittelmoda Fashion Award in de wacht gesleept. De prijzen werden donderdag 8 september uitgereikt tijdens de Milano Unica, een grote textielbeurs.

Boaz van Doornik met een ode aan de natuur en zijn jeugd, won de ‘Textile Special Award by Origin’. De prijs wordt uitgereikt in samenwerking met Originfair in de categorieën: leer, sieraden, techniek en textiel. De pas afgestudeerde ontwerper won in de categorie ‘textiel’. Voorwaarde voor deelname aan de nominatie is dat zeker 80 procent van de outfit met de handgemaakt moet zijn.

Laudy Verschuren won de award ‘Benetton Group Internship by Benetton Group’. Haar collectie was geïnspireerd door ‘het toekomstperspectief waarin mens en natuur zich opnieuw proberen te verbinden in een hedendaagse stedelijke omgeving’. De prijs is in samenwerking met Benetton, waarin het concept van de Moderne Reiziger centraal staat. Genomineerden leggen in hun collecties de nadruk op duurzaamheid en maken ‘een sterk statement met kleur, dat reflecteert op het erfgoed van het Italiaanse merk Benetton’.

De Mittelmoda Awards worden uitgereikt door het Mittelmoda International Lab, dat is opgericht door de Camera Nazionale della Moda Italiana, Sistema Moda Italia, Fondazione Industrie Cotone e Lino en Camera di Commercio di Gorizia. Er wordt samengewerkt met de modebeurs Vicenza Fiera spa in Vicenza. Dit was tevens de locatie waar de beurs Originfair tot dit jaar te vinden was. Mittelmoda en Vicenza Fiera hebben samen de awardshow gelanceerd, om de integratie jonge creatieve ontwerpers in de mode-industrie te bevorderen. Het was de 23e editie van de awardshow.

Deel dit