Naar overzicht

'Best Of' ArtEZ Chamber Music Sessions

'Best Of' ArtEZ Chamber Music Sessions
20 jun 2016
20 jun 2016
'Best Of' ArtEZ Chamber Music Sessions

In de serie ArtEZ Chamber Music Sessions hebben dit studiejaar zes succesvolle concerten plaatsgevonden. Uit de verschillende ensembles, van strijkkwartet tot kopertrio, zijn er acht geselecteerd voor het ‘Best Of’ concert op 31 mei in Waanders In de Broeren. Een concert van dromen, verrassingen en vooral heel veel ontdekkingen. Op het programma stonden onder meer werken van Poulenc, Sjostakowitsj en een moderne improvisatie.

Voor de studenten Klassieke Muziek van het ArtEZ Conservatorium was deelname aan deze avond een bijzondere uitdaging. Er waren namelijk prijzen te winnen. Bovendien kon het publiek haar stem uitbrengen voor de toekenning van de publieksprijs.

Het Iberus kwartet (strijkkwartet) won de eerste prijs voor de uitvoering van de suite Don Quichote van Telemann.
Jury: Zeer goed gespeeld, heel homogene klank, in stijl gespeeld, alle karakters fantastisch uitgebeeld, je blijft gekluisterd aan hun spel.
Prijs: 2 radio optredens op Radio 4.  Optreden bij Hans van den Boom in het programma Spiegelzaal en in het programma Podium op 4 op vrijdagmiddag bij Dieuwertje Blok.

De 2e prijs ging naar het Odayin trio, dat het meest uitdagende en complexe stuk speelde, het eerste pianotrio van Sjostakowitsj. Volgens de jury: Prachtig, bevlogen gespeeld, verhaal heel goed  verteld, mooie opbouw en vorm, mooie balans, fantastisch samenspel.
Prijs: Optreden in de serie klassieke concerten in de Grote kerk in Zwolle in seizoen 2016/2017.

Het Bruo ensemble kreeg de 3e prijs voor hun improvisatie op het prachtige gedicht 'Enjoda está' van pianiste Aitana de Jong Mompo. Zij speelden met veel overtuiging, helemaal in de muziek, echt samenspel, mooie opbouw, orgineel en bijzonder.
Prijs: Optreden in de serie klassieke concerten in de grote kerk in Zwolle in seizoen 2016/2017. 

Het Odayin trio en Trio Animando (klarinet, viool, piano) kregen evenveel stemmen van het enthousiaste publiek. Zij kregen een  gedeelde publieksprijs: Een gezamenlijk optreden in de serie kamermuziekconcerten in Oud Avereest in seizoen 2016/2017.

De jury  was zeer positief over het niveau van de ensembles en waardeert hun creativiteit enorm. Er werden nieuwe composities en bewerkingen gespeeld voor bijzondere combinaties. In de jury  zaten behalve docenten van ArtEZ, Frans van Gurp programmeur Radio 4, Albert van Houwelingen, programmeur van de Klassieke concerten in de Grote kerk in Zwolle (en juryvoorzitter) en dirigent Loes Visser.

Het publiek, de jury en de ArtEZ studenten zijn enthousiast over de kamermuziekavonden in Waanders. Een bezoeker: "Fantastisch, zo afwisselend en van hoge kwaliteit. We kijken uit naar de volgende serie in het voorjaar 2017." 

 

   

Deel dit