Naar overzicht

Wat bindt Paul Griffiths met ArtEZ en Asielzoekers?

Wat bindt Paul Griffiths met ArtEZ en Asielzoekers?
19 jan 2017
19 jan 2017
Wat bindt Paul Griffiths met ArtEZ en Asielzoekers?

Het antwoord is: muziek!

Studenten van de opleiding Docent Muziek van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle maken van woensdag 25 tot en met vrijdag 27 januari samen muziek met de bewoners van het Asielzoekerscentrum (ACZ) Dronten. Dit is onderdeel van het Community Art project onder leiding van de Engelse gitarist-componist Paul Griffiths.

De keuze voor het AZC past geheel binnen de doelstelling van de opleiding om midden in de samenleving te staan en de studenten te leren werken met andere doelgroepen dan de gangbare scholieren.

Voor jong en oud
De 45 studenten starten de dag met een muzikale rondgang door het AZC om de mensen te betrekken bij het muziekproject. Zowel jongeren als oudere bewoners kunnen meedoen, met of zonder instrument. 's Middags wordt in groepen gewerkt aan het instuderen van een muziekstuk, waarna op vrijdagmiddag de eindpresentatie plaatsvindt.

Paul Griffiths
Dit Community Art project staat onder leiding van de Engelse gitarist-componist Paul Griffiths. Griffiths is verbonden aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen en staat bekend om zijn unieke stijl van werken met groepen, die muzikale, sociale en culturele barrières overstijgt. Hij is al vele jaren gastdocent aan het ArtEZ Conservatorium.

Bron: De Stentor

Deel dit