Naar overzicht

ArtEZ verlengt samenwerking met Kunstbende

ArtEZ verlengt samenwerking met Kunstbende
5 sep 2016
5 sep 2016
ArtEZ verlengt samenwerking met Kunstbende

Kunstbende en ArtEZ hogeschool voor de kunsten zetten hun langdurige samenwerking op het gebied van talentontwikkeling onder jongeren de komende drie jaar voort. Die samenwerking is een waardevolle bijdrage aan jong creatief talent in Nederland. Kunstbende en ArtEZ zijn beiden gericht op jongeren die zich in verschillende artistieke disciplines willen uiten en coachen en stimuleren beiden talenten in hun artistieke ontwikkeling. Kunstbende is de grootste creatieve kweekvijver van jongeren in Nederland en spreekt met haar netwerk en expertise veel jongeren aan. ArtEZ heeft in Nederland het meest veelzijdige aanbod aan opleidingen, disciplines, vooropleidingen en docentenopleidingen. Een goede match.

Deze zomer besloot het Fonds voor Cultuurparticipatie om Kunstbende voor de komende vier jaar een structurele basissubsidie in het kader van de regeling Talent en Festivals toe te kennen. De artistiek-inhoudelijke kwaliteit van Kunstbende is door het Fonds als zeer goed beoordeeld en het ondernemerschap en de samenwerking als goed. Dat geldt ook voor het bereik van talentvolle jongeren in heel Nederland en voor de pluriformiteit.

Meer informatie: http://www.cultuurparticipatie.nl/subsidies/talent-en-festivals/pagina/overzicht-adviezen.html
Bekende artiesten uit de creatieve kweekvijver van Kunstbende zijn o.a.: Trijntje Oosterhuis, Martin Garrix, Vincent Vianen, Claudia de Breij, Abdelkader Benali, Janne Schra en DeWolff.

Deel dit