Naar overzicht

ArtEZ Symfonieorkest sluit zich op

ArtEZ Symfonieorkest sluit zich op
8 mrt 2017
8 mrt 2017
De Smaakmakers van morgen
De Smaakmakers van morgen

Studenten bloggen vijf dagen lang vanuit het huis

Een week lang laten 65 talentvolle jonge musici zich ‘opsluiten’ om samen met dirigent Joost Smeets te werken aan een uitzonderlijk concert. Op 13 maart as. bezetten de bachelor en masterstudenten Klassieke Muziek van het ArtEZ Conservatorium de Landes Musikakademie in Heek Nienborg (DE), om een week later als het ArtEZ Symfonieorkest het concert ‘De Smaakmakers van morgen’ ten gehore te brengen.

Elk jaar tijdens de ArtEZ projectweek bijten studenten zich vast in een muziekstuk of een specifiek onderwerp. Dit jaar is er gekozen voor Spaans georiënteerde muziek, ingegeven door het grote aantal Spaanse studenten die in Zwolle studeren. Hun invloed op de uitvoering van de stukken zal ongetwijfeld hoorbaar zijn. Onder de titel ‘De Smaakmakers van morgen’ repeteren, wonen en leven  de musici vijf dagen 24 uur per dag samen, om als symfonieorkest de gepeperde muziek van  Manuel De Falla - Noches en los jardines de España en El Sombrero de tres Picos, en van Nicolai Rimsky Korsakov - Capriccio Espagnol te bestuderen.
Tijdens deze week bloggen de studenten op Facebook het dagelijkse reilen en zeilen in tekst, foto en video.

Concert De Smaakmakers van morgen

Het symfonieorkest brengt na een week hard werken drie verschillende voorstellingen. Op donderdag 16 maart kan men om 12.30 uur in het Wilminktheater in Enschede tijdens een lunchconcert vast genieten van een voorproefje in kleine bezetting. Op zondag 19 maart speelt het complete orkest om 14.30 uur in het Wilminktheater.

Maandag 20 maart is de grande finale in Theater De Spiegel in Zwolle met een uitgebreid programma, waar talent en  talentontwikkeling centraal staat. Het programma begint om 18.30 uur, met een inleiding door Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, en dirigent Joost Smeets die vanuit hun eigen perspectief zullen reflecteren op talent. Het voorprogramma om 19.15 uur wordt verzorgd door Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel, onder leiding van Albert Dam. Ook dit orkest speelt Spaanse muziek, namelijk delen uit Carmen van George Bizet. Het ArtEZ Symfonieorkest start om 19.30 uur.

Reserveren voor zondag19 maart kan via www.wilminktheater.nl
Toegang € 15,- / Jeugd € 10,-
Het lunchconcert is gratis en vrij toegankelijk

Reserveren voor maandag 20 maart kan via www.zwolsetheaters.nl
Toegang € 15,- / Jeugd € 5,-

Deel dit