Naar overzicht

ArtEZ roept studenten op tot revolutie tijdens event Revolte

ArtEZ roept studenten op tot revolutie tijdens event Revolte
2 nov 2017
2 nov 2017
ArtEZ roept studenten op tot revolutie tijdens event Revolte

Wanneer begin jij een revolutie?
 
Waarom komen wij ons bed niet uit om ons hard te maken voor een rechtvaardiger wereld? Drukken we massaal onze snor omdat het een ver-van-je-bed-show lijkt? Wat is er voor jou nodig om de koppen bij elkaar en de handen uit de mouwen te steken? Wanneer begin jij een revolutie?
 
Op donderdag 9 november gaan ArtEZ-studenten, docenten en andere geïnteresseerden in gesprek over deze vragen met bekende (inter)nationale kunstenaars, performers en wetenschappers, waaronder de wereldberoemde hacker en activist Jaromil. Hacken, activisme en creativiteit liggen voor Jaromil in elkaars verlengde. Jaromil zal aantonen hoe hackercommunities, met hun creatieve ethos, een belangrijke rol hebben gespeeld in tal van innovaties, niet alleen in technische zin maar ook op het economisch, politiek en sociaal gebied.
 
Van 10.30 tot 16.00 uur kunnen studenten en andere geïnteresseerden terecht in Museum Twentse Welle (auditorium), AKI ArtEZ en ArtEZ Conservatorium Enschede voor een uitgebreid programma met lezingen, performances, gesprekken en breakouts. Tegelijkertijd vindt in samenwerking met Focus Filmtheater Arnhem een filmfestival over revolutie plaats in Arnhem.
 
Voertaal van het hele programma is Engels.
 
Programma Revolte / 9 november
 
Locatie Museum Twentse Welle & AKI ArtEZ Enschede
Startlocatie Twentse Welle, Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede
(inloop 10.30)
Start om 11.00 met  Exercise door het Franse Laboratory of Insurrectionary Imagination en een keynote door Jaromil, gevolgd door Q&A. Verder breakouts met Lara Staal, Laboratory of Insurrectionary Imagination en het Instituut voor Publieke Waarden. En optredens door Mr Weazley en Kalib Batta. Moderatie door Sigrid Merx. Einde om 16.00 uur.
 
Locatie ArtEZ conservatorium Enschede
Startlocatie Arkezaal conservatorium, Van Essengaarde 10, 7511 PN Enschede
(inloop 10.30)
Start om 11.00 met performance door Kalib Batta en keynote door Amerikaanse muziektherapeut en DJ Michael Viega. Verder breakouts met Sharon Stewart  & Lana Coporda , Michael Viega en Urok Shirhan. En optredens door Max Urai, Mr Weazley en Henry Alles. Moderatie door Ruben Jacobs. Einde om 16.00 uur.
 
Locatie Focus Filmtheater Arnhem, Korenmarkt 42
Start om 10.30 uur met Wee-kend, Jean-Luc Godard; Pantsenkruizer Potemkin, Sergej Eisenstein met live music Kevin Toma.,Werckmeister Harmonies, Bela Tarr, Videogramme Einer Revolution – Harun Farocki, Andrei Uijica, AL Midan – The Square, Jehane Noujaim en gesprek met journalist Nicole Lefever. Introductie op de programma’s door Anik Fournier en Erik Viskil (curator van het programma).
 
Over Revolte
In de maanden oktober en november onderzoekt ArtEZ studium generale, onder de noemer ‘Revolte. The revolution will be live’, samen met studenten in Arnhem en Enschede het verlangen om de wereld verregaand te veranderen. Er zijn verschillende lezingen, workshops en een speciaal samengesteld filmprogramma over revolutie. Bekijk het volledige programma op studiumgenerale.artez.nl
 
ArtEZ studium generale | is katalysator van betekenisvolle en radicale ideeen, projecten en verhalen voor de toekomst. Zij brengt ontmoetingen tot stand tussen kunst, wetenschap en maatschappij.
 
9 november / 11.00 – 16.00 uur / ArtEZ Enschede
en 10.30-23.10 uur / Focus Filmtheater Arnhem
Meer informatie en inschrijven: http://studiumgenerale.artez.nl

Deel dit