Naar overzicht

ArtEZ met 11 topopleidingen de hoogste score binnen kunst-HBO

ArtEZ heeft 11 topopleidingen
29 sep 2016
29 sep 2016
ArtEZ heeft 11 topopleidingen
ArtEZ heeft 11 topopleidingen

11 van de 18 bacheloropleidingen van ArtEZ krijgen van de Keuzegids Hbo 2017 het predicaat ‘topopleiding’. Ook zijn vier ArtEZ opleidingen als beste van Nederland aangemerkt door de Keuzegids Hbo.

11 x ArtEZ topopleidingen
11 van de 18 bacheloropleidingen van ArtEZ krijgen van de Keuzegids Hbo het predicaat topopleiding. Dat is een verbetering van het resultaat van vorig jaar. Toen had ArtEZ 10 topopleidingen. De volgende 11 opleidingen (bestaande uit totaal 16 studies) van ArtEZ zijn door de Keuzegids aangemerkt als topopleiding:
Arnhem: Autonome beeldende kunst Arnhem (Base for Experiment, Art and Research), Vormgeving (Graphic Design, Interaction Design, Fashion Design, Product Design, Creative Writing), Theater (Toneelschool), Dans, Docent Dans
Enschede: Autonome beeldende kunst Enschede (Fine Art), Docent Muziek, Vormgeving (Crossmedia Design, Moving Image), Muziektherapie
Zwolle: Docent Muziek, Docent Theater

4 x beste van Nederland
Vier opleidingen behaalden de eerste plaats in de ranking en staan daarmee als beste studiekeuze van Nederland te boek. Dit zijn de studies Muziektherapie in Enschede; Autonome beeldende kunst in Arnhem (Base for Experiment, Art and Research); Theater in Arnhem; Vormgeving in Enschede (Crossmedia Design, Moving Image).

“Onze gezamenlijke inspanningen worden beloond”
Marjolijn Brussaard, voorzitter College van Bestuur van ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, is blij met het resultaat: “Het is mooi dat we ons elk jaar verbeteren en dat alle inspanningen die worden verricht op gebied van kwaliteit, onderwijsvernieuwing én ondersteuning vanuit de organisatie haar vruchten keer op keer lijken af te werpen.”

Over Keuzegids Hbo
De Keuzegids Hbo 2017 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). Deze gids komt jaarlijks uit en oordeelt op basis van studenttevredenheid in de Nationale Studentenenquête en expertoordelen uit accreditaties van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie). Topopleidingen onderscheiden zich volgens Keuzegids positief binnen de eigen discipline en scoren 76 punten of hoger en mogen daarom een kwaliteitszegel dragen.

 

 

Deel dit