Naar overzicht

ArtEZ lanceert nieuw Centre of Expertise 'Future Makers in Fashion & Design'

(foto: Thijs Adriaans)
16 feb 2015
16 feb 2015
(foto: Thijs Adriaans)
(foto: Thijs Adriaans)

Ontwerp, onderzoek en innovatie staan centraal in het nieuwe Centre of Expertise (CoE) ‘Future Makers in Fashion & Design’. Doelstelling: Het ontwikkelen en toepassen van nieuwe, duurzame materialen en maakprocessen. Met een feestelijke kick-offbijeenkomst viert ArtEZ op 19 februari de lancering van het CoE.

Na een gedegen voorbereiding en mede dankzij de steun van de provincie Gelderland, de gemeente Arnhem en de Stichting Innovatie Alliantie, is de totstandkoming van het CoE ‘Future Makers in Fashion & Design’ een feit. In het CoE bundelen het Modelectoraat, het lectoraat Kunst, Cultuur & Economie en het Art Business Centre van ArtEZ hun krachten. Zij zoeken de samenwerking met het bedrijfsleven om de doelstelling van CoE te realiseren.

Bundeling van krachten in het nieuwe Centre of Expertise betekent ook een verdere versteviging van het netwerk dat sinds 2012 is opgebouwd. Binnen de topsector Creatieve Industrie trekt het Modelectoraat nu drie jaar de agenda van CLICKNL/NextFashion en werkt zij nauw samen  met andere kennisinstellingen en bedrijven aan onderzoek en innovatie.  Internationaal bekende ArtEZ alumni als Iris van Herpen en Pauline van Dongen illustreren met hun werk de grote waarde daarvan.

Samenwerking binnen de Creatieve Industrie levert spraakmakende projecten, zoals het ontwerpen van jeans uit gerecycled materiaal, een samenwerkingsverband van Duitse en Nederlandse kennisinstellingen en bedrijven. Maar ook het onderzoeksproject ‘Crafting Wearables’ waarin ArtEZ, de Radboud Universiteit en TU/Eindhoven met bedrijven als Philips, Xsense en het Textielmuseum op zoek gaan naar ‘slimme materialen’, of het project ‘Virtuele Verwachting Fysieke Beleving’, over de toekomst van de retail met onder meer Saxion, de Hogeschool Utrecht, Piet Zoomers en Nedap zijn daar mooie voorbeelden van. Het tot stand komen van het CoE geeft dit netwerk een extra impuls voor de toekomst.

Meer info

Deel dit