Naar overzicht

ArtEZ host Next Move internationale conferentie dans- en muziekeducatie

ArtEZ host Next Move internationale conferentie dans- en muziekeducatie
18 mei 2018
18 mei 2018
ArtEZ host Next Move internationale conferentie dans- en muziekeducatie

Op 25 en 26 mei wordt de conferentie Next Move: Into the Future of Dance and Music Education gehouden in Arnhem. Deze conferentie is onderdeel van een drie jaar durend onderzoek naar de toekomst van dans- en muziekonderwijs. Het resultaat van het onderzoek is een nieuwe, inclusieve visie op dans- en muziekeducatie.

Vraag  naar toekomst beroepspraktijk centraal
De Bachelor Docent Dans van ArtEZ host deze internationale eindconferentie, die een samenwerking is van  ArtEZ met The Royal Academy of Music Aarhus/Aalborg, Stockholm University of the Arts en DOCH School of Dance and Circus. Doel van de samenwerking was om een eenduidige Europese onderwijsmodule te ontwikkelen voor toekomstige dans- en muziekdocenten. Om tot de ontwikkeling van deze module te komen hadden studenten en docenten van de partnerinstituten een zestal werkweken (Learning, Teaching, Training-sessies) waarin verschillende onderwerpen aan bod kwamen. Centraal stond de vraag centraal hoe de beroepspraktijk van dans- en muziekdocenten er in de toekomst uitziet. Er werd in het bijzonder gekeken naar de behoefte van diverse kwetsbare groepen in de maatschappij (denk bijv. aan ouderen en mensen met een beperking) en hoe de kunsten kunnen worden ingezet om inclusie tot stand te brengen.

Presentaties op diverse routes door centrum Arnhem
Tijdens Next MOve worden de onderzoeksresultaten op originele wijze gepresenteerd. Het publiek zit niet twee dagen in een zaal naar sprekers te luisteren, maar kan kiezen uit verschillende routes door het centrum van Arnhem. Die routes brengen bezoekers naar plekken als bejaardenhuizen, gemeentelijke instellingen en bedrijven, waar ze getuige kunnen zijn  van de lessen, maar ook inspiratie op doen door middel van keynotes en verhalen uit de praktijk. Ook worden tijdens de conferentie de resultaten gepresenteerd van het gelijknamige driejarige onderzoeksproject naar de toekomst van dans- en muziekeducatie.

Voor het volledige programmera en inschrijvenen zie:http://www.nextmove-eu.com/activities/conference/

 

 

 

Deel dit