Naar overzicht

ArtEZ helpt ondernemende kunststudenten en jonge ontwerpers met Gelderland valoriseert

Doorontwikkeling van een interactieve mal voor de Weldstool van Joris de Groot
27 nov 2017
27 nov 2017
Doorontwikkeling van een interactieve mal voor de Weldstool van Joris de Groot
Startersvoucher Doorontwikkeling van een interactieve mal voor de Weldstool van Joris de Groot

Op 10 november werd het startup programma Gelderland valoriseert op feestelijke wijze afgesloten. ArtEZ Art Business Centre, namens ArtEZ partner in het programma, realiseerde de afgelopen jaren vele crossovers, challenges, innovatieprojecten en matchingsprogramma’s voor jonge ontwerpers en de maakindustrie.

‘Innovatieve nieuwe bedrijven in Gelderland ondersteunen met begeleiding en financiering’, daar ging het allemaal om binnen Gelderland Valoriseert. Zes jaar geleden schaarden 25 partners - waaronder ArtEZ, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Radboud Universiteit, Oost NV, RABO, Kamer van Koophandel en een groot aantal bedrijven – zich achter deze ambitie.

Verbinding ontwerpers en maakindustrie
ArtEZ Art Business Centre, het ondernemerschapscentrum van ArtEZ, richtte zich op de creatieve sector, Bart Huydts, directeur van ABC: “We ontwikkelden diverse trainingen waar onder de Start Up Accelerator en hebben 40 creatieve ondernemers een lening kunnen verstrekken om hun bedrijf verder uit te bouwen. Het meest succesvolle instrument zijn de startersvouchers voor alumni. Hiermee kunnen jonge starters € 2.500 verdienen om de eerste opstart van hun bedrijf mee te financieren.

Bekijk hier enkele voorbeelden van Technische Haalbaarheid Studies (THS) startersvouchers.

Nieuw fonds
Gelderland Valoriseert loopt ten einde, maar de samenwerking niet. “Samen met de Radboud Universiteit, HAN en Van Hall Larenstein willen we het start up programma een vervolg geven. Onder andere door de vouchers en leningen te blijven aanbieden. In die zin krijgt Gelderland valoriseert een mooie doorstart.”, aldus Huydts.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over de startersvouchers contact op met Cily Smulders van het Art Business Centre:
026-3535631, abc@artez.nl

Deel dit