Naar overzicht

ArtEZ en StudentUnion starten samenwerking

ArtEZ en StudentUnion starten samenwerking
31 mrt 2016
31 mrt 2016
ArtEZ en StudentUnion starten samenwerking
ArtEZ en StudentUnion starten samenwerking

Vanaf september zijn de sport- en cultuurfaciliteiten van de Universiteit Twente open voor studenten van de AKI ArtEZ. ArtEZ biedt op haar beurt in Enschede vier avondcursussen aan voor UT-studenten.

‘De AKI-studenten hebben alleen een Unioncard nodig om gebruik te maken van onze faciliteiten’, zegt StudentUnion-bestuurder Eline van Hove die sport- en cultuur in de portefeuille heeft. Zelf volgde ze ooit een minor tekenen aan de AKI. ‘Ik ken beide werelden en vindt dat ze bij elkaar horen en elkaar kunnen versterken. De nieuwe directeur, Marc Boumeester, gaven we een rondleiding over de campus en al brainstormend kwamen we op allerlei ideeën.’

ArtEZ biedt vanaf komend collegejaar vier avondcursussen aan die elk acht weken duurt. ‘We beginnen als pilot met architectuur, keramiek, grafiek en dessin ontwerpen, brede cursussen waarbij studenten even kunnen proeven van heel veel technieken’, aldus Marc Boumeester. ‘Na deze pilot evalueren we en kijken we waar behoefte aan is en welke richting misschien verdieping verdient.’ Mark Weirath, van Culture Events: ‘Tot slot exposeren de AKI-studenten twee keer per jaar hier in de expositieruimte. De eerste openen we aankomende donderdag om 16:30 uur’.

Deel dit