Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ Docent Theater Arnhem trapt schooljaar af met nieuw evenement

  • Theater
ArtEZ Docent Theater Arnhem trapt schooljaar af met nieuw evenement

De eerste-, tweede- en derdejaars studenten van de opleiding Docent Theater Arnhem starten het nieuwe schooljaar met een bijzonder, nieuw evenement in het centrum van Arnhem: Urban Action.

Samen met Pepijn Smit, artistiek leider van PS|Theater en Lucas de Man, oprichter van Stichting Nieuwe Helden, ontwikkelen de studenten eerste schoolweek artistieke interventies. De interventies worden op 31 augustus de hele dag door in het centrum van Arnhem uitgevoerd. Het doel van Urban Action is om van het centrum van Arnhem voor even een grote ontmoetingsruimte te maken, om elkaar tegen te komen en om ongeplande praatjes te maken met vreemden en bekenden.

Op 31 augustus kun je de studenten overal tegenkomen, zij gaan spontane ontmoetingen creëren in bushokjes, op het winkelplein, op straat, of een andere plek. Voorbijgangers worden onverwacht onderdeel van zo’n spontane ontmoeting: van een flashmob tot een installatie, van een muzikale ode aan de kassière tot geheime gedichten.

Op 1 september om 14:00 uur presenteren de studenten hun theatrale interventies in Willemeen, Willemsplein 1 in Arnhem. De presentaties zijn vrij toegankelijk voor publiek.