Naar overzicht

ArtEZ meeste topopleidingen binnen hbo- kunstonderwijs in Nederland

ArtEZ meeste topopleidingen binnen hbo- kunstonderwijs in Nederland
26 sep 2017
26 sep 2017
ArtEZ meeste topopleidingen binnen hbo- kunstonderwijs in Nederland

In de vandaag verschenen Keuzegids HBO 2017 zijn maar liefst 5 opleidingen van ArtEZ aangemerkt als de beste van Nederland. In totaal ontvangen negen bacheloropleidingen van ArtEZ het predicaat ‘topopleiding’. Daarmee heeft ArtEZ de meeste topopleidingen binnen het hbo-kunstonderwijs in Nederland.

Jaarlijks beoordeelt het Centrum Hoger Onderwijs Informatie op basis van studenttevredenheid en accreditaties welke opleidingen zich het komende jaar ‘topopleiding’ mogen noemen. Marjolijn Brussaard, voorzitter College van Bestuur van ArtEZ hogeschool voor de kunsten, is blij met de resultaten: “We werken intensief samen met onze studenten om te werken aan het niveau van onze opleidingen. Dat zij ons dan zo goed beoordelen in de Studenten Tevredenheid Enquête, geeft ons aan dat we vooral op deze weg moeten doorgaan.”

De vijf beste bachelor studies van Nederland zijn ArtEZ’ studies Muziektherapie, Fine Art Arnhem (Base for Experiment, Art and Research/BEAR), Vormgeving Enschede (studies Moving Image en Crossmedia Design), Docent Theater Arnhem en ArtEZ Toneelschool.

De negen Topopleidingen van ArtEZ
Arnhem: Fine Art (BEAR), Theater, Dans, Docent Theater
Enschede: Docent Muziek, Vormgeving (de studies Moving Image en Crossmedia Design) en Muziektherapie
Zwolle: Docent Muziek, Docent Theater

Over Keuzegids Hbo
De Keuzegids Hbo 2017 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). Deze gids komt jaarlijks uit en oordeelt op basis van studenttevredenheid in de Nationale Studentenenquête, expertoordelen en uit accreditaties van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie). Topopleidingen onderscheiden zich volgens Keuzegids positief binnen de eigen discipline en scoren 76 punten of hoger en mogen daarom een kwaliteitszegel dragen.

 

Deel dit