Naar overzicht

ArtEZ beste aanbieder hbo-masters volgens Keuzegids Masters 2018

ArtEZ beste aanbieder hbo-masters volgens Keuzegids Masters 2018
8 mrt 2018
8 mrt 2018
ArtEZ beste aanbieder hbo-masters volgens Keuzegids Masters 2018

 In de Keuzegids Masters 2018 wordt ArtEZ hogeschool voor de kunsten genoemd als beste aanbieder van hbo masters in Nederland binnen de categorie middelgrote aanbieders. ArtEZ is in de ranking InHolland en Hogeschool Zuyd voorbij gestreden.

De Keuzegids Masters laat zien hoe masteropleidingen door studenten en experts worden beoordeeld. Het puntentotaal van ArtEZ is het hoogst van alle middelgrote aanbieders en ook hoger dan dat van de grote aanbieders zoals Windesheim, Hogeschool Utrecht, HAN en Fontys.

Predicaat topopleiding
De ArtEZ Master of Arts in Fine Art and Design is bekroond met het predicaat Topopleiding. Hieronder vallen de masters DAI Art Praxis (Dutch Art Institute), Werkplaats Typografie (officieel master Typografie), Fashion Strategy en Fashion Design. Daarmee behoren zij volgens de Keuzegids Masters 2018 tot de top van het Nederlandse hbo en wo onderwijs.

Impuls aan kwaliteitsverbetering
De reactie van Marjolijn Brussaard, voorzitter College van Bestuur ArtEZ op dit resultaat:
"De clustering van onze Masteropleidingen binnen de Graduate School begint nu vruchten af te werpen. Hierdoor ontstaat kritische massa binnen de Masteropleidingen waarin we onderzoek met onderwijs verbinden om zo een impuls te geven aan kwaliteitsverbetering.”

Over Keuzegids Masters
De Keuzegids Masters komt jaarlijks uit en oordeelt op basis van studenttevredenheid in de Nationale Studentenenquête en expertoordelen uit accreditaties van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie). Topopleidingen onderscheiden zich volgens Keuzegids positief binnen de eigen discipline en scoren 76 punten of hoger en mogen daarom een kwaliteitszegel dragen.


Bron: “Keuzegids Masters 2018”, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.).

 

Deel dit