Naar overzicht

Aracelly Scheper wint VVAO-prijs

Aracelly Scheper wint VVAO-prijs
18 jul 2016
18 jul 2016
(Ander) werk van Aracelly Scheper.
(Ander) werk van Aracelly Scheper.

Tijdens de diploma-uitreiking van fine arts van kunstacademie ArtEZ Arnhem werd de winnaar bekendgemaakt van de VVAO-prijs Arnhem. Het is Aracelly Scheper.

Aracelly Scheper maakt video’s en installaties met minimale bewegingen in een subtiele benadering, waarin een afwezigheid te voelen is van iets of iemand. Gedreven door haar oorspronkelijk Colombiaanse achtergrond verzamelt zij objecten die ooit hoorden bij haar Nederlandse adoptiefamilie. Deze objecten inspireren haar. Ze worden deel van de wens om haar situatie te begrijpen, haar geschiedenis en vooral haar identiteit.

Deze prijs werd uitgereikt in het kader van het 75-jarig bestaan van de VVAO Arnhem (Vereniging voor Vrouwen met een Academische Opleiding). De jury bestond uit de VVAO-leden Carol Westrik, consultant Werelderfgoed en Anne Mie Emons, galeriehouder Art Gallery O-68, Velp.

Art Gallery O-68 voegde aan de VVAO-prijs van €500,-- de O-68 Werkprijs toe, ook ter grootte van €500,-

De jury over het werk van Scheper: ‘Haar werk is sterk en spreekt voor zichzelf. Het is goed te begrijpen, ook zonder toelichting. Door het gebruik van projectie op een matras met een kreukelig overtrek krijg je een extra dimensie. Hierdoor ontstaan er ook steeds weer verschillende oppervlakten, gedachten en herinneringen.’

De andere twee genomineerden waren Eline de Bruijn en Joyce Burghout.

 

Deel dit