Naar overzicht

Allereerste Rogier van Otterloo Award voor student Zacharias Falkenberg

Allereerste Rogier van Otterloo Award voor student Zacharias Falkenberg
22 aug 2016
22 aug 2016
Allereerste Rogier van Otterloo Award voor student Zacharias Falkenberg

In het Voormalig Zendstation Radio Kootwijk ontving compositiestudent Zacharias Falkenberg uit handen van Metropole Orkest chef-dirigent Jules Buckley op 7 augustus de allereerste Rogier van Otterloo Award. Zijn bachelorstudie aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem rondde Zacharias summa cum laude af. Momenteel volgt hij er de masteropleiding.

Deze nieuwe stimuleringsprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds is onderdeel van het project Jong Metropole, een samenwerking van het Nationaal Jeugd Orkest, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest. Dit initiatief wordt jaarlijks financieel ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Keep an Eye Foundation. De prijs – vernoemd naar de legendarische arrangeur en dirigent Rogier van Otterloo – bestaat uit een prijzenbedrag van 5.000 euro, beschikbaar gesteld door het Prins Bernhard Cultuurfonds, en een op maat gemaakt prijzenpakket. Daarin zit bijvoorbeeld een samenwerking met het Metropole Orkest, de mogelijkheid om lessen te volgen bij een muzikaal voorbeeld en een compositieopdracht voor het Jong Metropole-project van 2017.

Zacharias S. Falkenberg
Zacharias S. Falkenberg werd in 1987 geboren in Beijing en bracht zijn jeugd door in Duitsland en Hong Kong. Hij schreef werk in opdracht van Orkest de Ereprijs, festival Het Accordeon en het Matangi Quartet. In 2014 won hij de compositiewedstrijd voor het International Brass Festival Enschede en in 2016 werd hij geselecteerd voor de internationale Young Composers Meeting in Apeldoorn. Met The Chronometer’s Orchestra, een door hemzelf opgericht veertienkoppig orkest dat exclusief zijn composities speelt, geeft hij concerten in heel Nederland. Zijn muziek is zowel lichtvoetig als serieus en zoekt de grenzen op, om een perfecte balans tussen beide uitersten te creëren.

Deel dit