Naar overzicht

Afstudeervoorstelling PLAY MAIDS wint publieksprijs Körber Studio Junge Regie

Afstudeervoorstelling PLAY MAIDS wint publieksprijs Körber Studio Junge Regie
20 jun 2016
20 jun 2016
Anne Freriks, Robin Kuiper en Margreet Blanken
Anne Freriks, Robin Kuiper en Margreet Blanken

PLAY MAIDS - een visuele, duistere, poëtische muziektheaterpeepshow onder regie van Mart van Berckel - heeft op het festival Körber Studio Junge Regie 2016 de publieksprijs gewonnen. Een goede opsteker voor zowel muziektheaterregisseur Mart van Berckel als de twee performers Robin Kuiper en Anne Freriks die allen dit jaar afstuderen aan ArtEZ Muziektheater.

Körber Studio Junge Regie is een jaarlijks festival voor jonge regiestudenten, waarbij van iedere regieopleiding uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk één productie uitgenodigd wordt. Veel succesvolle regisseurs hebben hier hun eerste voorstellingen gespeeld. Het festival vond voor de 13e keer plaats in het Thalia Theater, Hamburg, in samenwerking met de Theaterakademie Hamburg. ArtEZ Muziektheater was uitgenodigd als buitenlandse gastopleiding, omdat het thema van dit jaar 'Muziektheatrale vormen' was. 

Op het festival waren dertien producties te zien, met daarnaast een randprogramma van o.a. nagesprekken, publieksdebatten, inleidingen en masterclasses. Alle producties werden door een vakjury beoordeeld. In het juryrapport werd PLAY MAIDS geprezen om haar vormvastheid, zintuiglijkheid en muzikaliteit. Daarnaast werden de de actualiteit van de thematiek, de omgang met taal en de vormgeving als sterke punten benoemd. Als buitenlandse gastproductie dingde PLAY MAIDS niet mee naar de juryprijs, die dit jaar door regisseuse Anna Frick is gewonnen.

De voorstelling is nog te zien op 24 en 25 juni in het Postheater in Arnhem en tijdens ITS Festival op 26 juni in De Brakke Grond in Amsterdam.

Deel dit