Naar overzicht

Aaltsje Venema, Annabel Kranendonk en Ilja van Vliet ArtEZ winnaars Langhuis Talent Awards

De winnaars van de jury-prijzen
13 jul 2016
13 jul 2016
De winnaars van de jury-prijzen
De winnaars van de jury-prijzen

In de Grote Kerk in Zwolle vond op 7 juli de uitreiking van de Langhuis Talent Award plaats. De eindexamenexposities van het Cibap, ArtEZ en de opleiding Industrieel Product Ontwerp (IPO) van hogeschool Windesheim waren dit jaar voor het eerst gezamenlijk te zien in de binnenstad van Zwolle. Galerie het Langhuis bracht alle eindexamenexposities samen in de Zwolse binnenstad met een kunstroute en een wedstrijd. De expositiecommissie van Galerie Het Langhuis selecteerde van elke opleiding vier studenten voor meedinging aan de Langhuis Talent Awards.

Jury-prijzen en publieksprijzen

Een vakjury, die bestond uit Ralph Keuning, Wim van der Beek en Bep van Ballegooie, koos het Zwolse talent van 2016. Marland Scholte werd gekozen als winnaar van het Cibap, Vincent Ubbens als winnaar van de opleiding IPO van Windesheim en AaltsjeVenema (Interieurarchitectuur) kwam als winnaar van ArtEZ uit de bus. Daarnaast koos ook het publiek nog winnaars uit alle opleidingen.De publieksprijzen gingen naar Annabel Kranendonk ( Docent Beeldende Kunst en Vormgeving ArtEZ), Ilja van Vliet (Interieurarchitectuur ArtEZ) en Shanti Versnel (Cibap).
De winnaar van de vakjury wordt beloond met een aanmoedigingsprijs, een solo-expositie in Het Langhuis, exposure en een jaar lang begeleiding naar de beroepspraktijk door ervaren kunstenaars, vormgevers en ontwerpers.
Het werk van alle winnaars en genomineerden is tot en met zondag 31 juli te zien in Het Langhuis aan de Goudsteeg 8 in Zwolle. Bezoekers zijn van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur welkom. De toegang is gratis.

Diplomauitreiking
De diplomauitreiking in Zwolle Art en Design en Interieur is op zaterdag 8 juli om 11.00 aan de Rhijnvis Feithlaan 50 in de binnen tuin.

Deel dit