Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Drie AKI-alumni genomineerd voor Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2023

  • Beeldende Kunst

Sofiia Dubyna, Eddy Eustache en Lieve Hakkers, alumni van de AKI ArtEZ Academie voor Art & Design zijn genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2023. Op donderdag 5 oktober reikt Koning Willem-Alexander de prijs uit in Koninklijk Paleis Amsterdam. Drie jonge kunstenaars worden dan onderscheiden en ontvangen elk een bedrag van 9.000 euro.

Foto: Jeroen van der Meyde
Foto: Jeroen van der Meyde

De Koninklijke Prijs is in 1871 door Koning Willem III ingesteld als Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst. De prijs is bedoeld om jonge, talentvolle schilders aan te moedigen in hun werk als kunstenaar. We zijn trots op Sofiia, Eddy en Lieve (alle drie studeerden ze Fine Art Painting), die uit 495 inzendingen zijn genomineerd om kans te maken op deze belangrijke prijs!

“AKI is ontzettend trots op haar alumni, die met hun betekenisvolle werk genomineerd zijn voor deze prestigieuze prijs. Ik feliciteer Sofiia, Eddy en Lieve met deze prachtige mijlpaal in hun artistieke carrière.”
Nicoline Loeper, directeur AKI ArtEZ Academie voor Art & Design

Na de uitreiking opent de Koning de tentoonstelling waar werken van de winnaars en van de overige genomineerden te zien zijn. De tentoonstelling is te bezoeken van 7 oktober tot en met 5 november. Meer informatie vind je op: www.paleisamsterdam.nl.